Kraliyete ‘cahil önyargı’ eleştirisi: Meghan Markle, Kral Charles’a mektup yazmış

Britanya kraliyet ailesine yönelik söylemleriyle gündemden düşmeyen Sussex Düşesi Meghan Markle'ın, Oprah Winfrey söyleşisinden sonra Kral Charles'a kraliyet içerisindeki 'cahil önyargı' konusunda duyduğu endişeleri anlatan bir mektup yazdığı öne sürülüyor.

Dünya 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kral Charles, Oprah söyleşisinden kısa bir süre sonra Meghan'a mektup yazarak, kraliyet içindeki gerginlikten duyduğu endişeyi dile getirdi.

Sussex Dükü Harry ile eşi Meghan Markle, son yıllarda kraliyet ailesiyle ters düşeceği söylemlerde bulunduğu için Kral Charles’ın taç giyme törenine katılıp katılmayacakları sürüncemedeydi. Buckingham Sarayı 13 Nisan’da yaptığı açıklamada Prens Harry’nin törene katılacağını duyurarak bu belirsizliğe bir nokta koymuştu. Ancak bu açıklamada dikkat çeken bir şey vardı. Törene kraliyetin gelini Meghan’ın katılmayacağı, ABD’deki evlerinde çocuklarıyla kalacağı belirtildi.

Durum böyleyken The Telegraph’ta yer alan habere göre Meghan, kayınpederi Charles’a hanedan içindeki cahil önyargılara ilişkin endişelerini dile getiren bir mektup yazdı. Meghan’ın söz konusu mektubu 2021 yılında, Oprah Winfrey’e kraliyet aleyhine verdikleri demeçten kısa bir süre sonra gönderdiği belirtiliyor.

O zamanlar Kraliçe II. Elizabeth hâlâ hayatta olduğu için Galler Prensi unvanını taşıyan Charles, Meghan’a aile içerisindeki gerginlikten duyduğu üzüntüyü anlattığı bir mektup kaleme almıştı. Meghan’ın bu mektubunun ona yanıt olarak gönderdiği iddia ediliyor. Oprah söyleşisinden sonra da Meghan ile temasa geçen tek üst düzey kraliyet mensubunun da Charles olduğuna inanılıyor.

Harry ve Meghan, Oprah söyleşisinde kraliyet ailesinden birtakım kişilerin çocukları Archie’nin ten rengi konusunda endişeleri olduğunu dile getirmişti. Meghan’ın yazdığı mektupta bu kişinin ismini verdiği belirtiliyor. Meghan’ın söz konusu hanedan mensubunu ırkçılıkla suçlamak niyetinde olmadığı, yapmak istediği şeyin cahil önyargıları dile getirmek olduğunu ifade ettiği söyleniyor.

Öte yandan Meghan’ın temsilcisi, Amerikan People dergisine yaptığı açıklamada Meghan’ın Charles’ın taç giyme törenine katılmayacağı yönündeki ‘spekülasyonların saçma’ olduğunu söyleyerek, “Sussex Düşesi hayatına devam ediyor, dört yıl önceki konuşmalarla ilgili iki yıl önce yazılan mektupları düşünmüyor. Aksi yöndeki her türlü iddia yanlış ve gülünçtür” dedi.

Kral Charles'ın taç giyme töreninde aile bir kişi eksik: Küskün gelin Meghan o gün çocuk bakacakmış!Kral Charles’ın taç giyme töreninde aile bir kişi eksik: Küskün gelin Meghan o gün çocuk bakacakmış!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.