Kuzey Kore, yine dünyaya sataşıyor: Casus uydumuz hazır

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin askeri casus uydusunun uzaya gönderilmek üzere hazır olduğunu söyledi. Ancak uydunun ne zaman uzaya fırlatılacağı belirsiz.

Dünya 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kuzey Kore'nin dünyayı telaşlandıran son açıklaması askeri casus uydusu oldu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, bölgenin huzurunu kaçıracak adımlarına bu kez tüm dünyayı tehdit eden bir çalışma ekledi. Devlet medyasında çıkan habere göre ülkenin ürettiği ilk askeri casus uydusu, uzaya fırlatılmak üzere hazır. Ancak casus uydunun ne zaman fırlatılacağı konusu belirsiz.

Bu yıl başından itibaren yoğunlaşan füze ve roket denemeleri, Kuzey Kore’nin uzaya uydu gönderme kapasitesi olduğunu gösteriyor ama uzmanlar, uzaya gönderilecek uydularda yer alacak kamera sistemlerinin casusluk amacı için sınırlı yeteneklere sahip olduğu görüşünde.

Kim Jong Un, ülkenin Ulusal Uzay Ajansı’na yaptığı ziyarette, askeri keşif uydularının, nükleer başlık taşıyan füzelerin etkili bir şekilde kullanımı için çok önemli olduğunu belirtmiş, ülkenin ABD ve Güney Kore’nin “düşmanca tehditlerine hedef olduğu” görüşünü dile getirmişti.

Kuzey Kore korkusu: Japonya'da 5 milyon kişi sığınaklara koştuKuzey Kore korkusu: Japonya’da 5 milyon kişi sığınaklara koştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.