Lula’dan Putin’in davetine ret

Brezilya Devlet Başkanı Lula, Rusya Lideri Vladimir Putin'in, ülkesindeki ekonomik foruma katılması için yaptığı daveti geri çevirdiğini duyurdu. Lula, Rusya-Ukrayna barışı için arabuluculuk isteğini yineledi.

Dünya 28 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Rusya-Ukrayna barışına odaklanılması gerektiğini her fırsatta hatırlatıyor.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’na katılması için yaptığı daveti geri çevirdiğini açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden, Putin’le bir görüşme yaptığını bildiren Lula, Ukrayna-Rusya krizinde iki tarafla da barış görüşmeleri yapma isteğini yinelediğini söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı daveti geri çevirdiğini şöyle açıkladı: “Az önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüm. Kendisine Saint Petersburg’daki Uluslararası Ekonomik Forum’a katılma daveti için teşekkür ettim ve şu anda Rusya’ya gidemeyeceğimi söyledim, ancak Brezilya’nın Hindistan, Endonezya ve Çin ile birlikte barış arayışında çatışmanın her iki tarafıyla da konuşma isteğini yineledim.”

Lula, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan süreci sonlandırmak için arabulucu olmak istiyor ve herkese çağrıda bulunuyor. ABD’yi savaşı teşvik etmeyi bırakıp barışı konuşmaya hazır olması gerektiği konusunda uyaran Lula’nın Brezilya’nın müdahale etmeme ve tarafsızlık geleneğine dayanan önerisi, savaşa dahil olmayan bir grup ülkenin hem Rusya hem de Ukrayna ile görüşmelerde bulunmasını öngörüyor.

Putin, Aliyev ve Paşinyan'ın üçlü zirvesi 20 dakika sürdüPutin, Aliyev ve Paşinyan’ın üçlü zirvesi 20 dakika sürdü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.