Mazlum Kobani’den patlama yorumu: 14 Mayıs seçimleriyle ilgili

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu SDG'nin üst düzey yöneticisi Mazlum Kobani, Irak'taki Süleymaniye Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın, Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olduğunu söyledi.

Dünya 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu SDG'nin üst düzey yöneticisi Mazlum Kobani. Fotoğraf: Rudaw

Irak’ın Süleymaniye kentindeki Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nda 7 Nisan’da patlama meydana geldi. ABD basınında yer alan haberlerde saldırıdan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sorumlu olduğu iddia edildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan AFP’ye konuşan bir yetkili ise iddiaları yalanladı.

Saldırıda terör örgütü PKK’nın Suriye kolu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bir numaralı yöneticisi Mazlum Kobani’nin hedef alındığı ileri sürüldü. Silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) hedef alınan konvoyda 3 tane ABD askeri olduğu da aktarıldı. Can kaybının yaşanmadığı saldırı için SDG önce Kobani’nin Süleymaniye’de olmadığını belirtti, sonradan yapılan ikinci bir açıklamada yöneticinin aslında orada olduğu ancak güvenlik gerekçesiyle bunu sakladıkları söylenildi.

Konuyla ilgili daha sonra sosyal medyadan açıklamada bulunan Kobani saldırıyı doğrulamakla birlikte, Türk devleti tarafından daha önce de hedef alındığını söyledi. Saldırının 14 Mayıs seçimleriyle alakalı olduğunu söyleyen Kobani sözlerinin devamında, “Bu nedenle Kürtleri hedefleyerek ucuz bir zafer elde etmeye, bunu da Türk kamuoyunda bir kart ve avantaj olarak kullanmaya çalışıyor fakat Türk devleti ve Erdoğan hükümeti bu amacına ulaşamadı çünkü saldırıya karşı büyük bir sahiplenme yaşandı ve büyük bir tepki gösterildi” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan terör örgütü YPG’nin Sözcüsü Nuri Mahmud da daha önce Türkiye’nin seçim öncesinde yeni bir askeri harekat başlatmak için hazırlık yaptığına dair ellerinde bilgi olduğunu öne sürmüştü. 

Süleymaniye Havalimanı patlamasına dair ABD basınının iddiası: Mazlum Kobani'nin olduğu konvoyu hedef alan Türkiye'ydiSüleymaniye Havalimanı patlamasına dair ABD basınının iddiası: Mazlum Kobani’nin olduğu konvoyu hedef alan Türkiye’ydi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.