Mısır’da art arda deniz faciaları: Önce köpek balığı saldırısı, şimdi de tekne yangını

Mısır'ın Kızıldeniz kıyı şeridinde bir dalış teknesinin alev almasının ardından üç İngiliz turistin kayıp olduğu bildirildi. Bu, bir Rus'un köpek balığı saldırısına uğramasından sonra bölgede bir haftada yaşanan ikinci facia.

Dünya 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Kızıldeniz açıklarındaki yangından bir kare.

Mısır’ın Kızıldeniz Eyaleti Valiliği ve güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, bir dalış teknesinin alev almasının ardından 12 İngiliz ve 12 Mısırlı mürettebat kurtarılarak Marsa Alam kasabasının kuzeyinde Marsa Shagra dalış beldesine getirildi. 3 İngiliz yolcunun ise kayıp olduğu belirtildi.

Açıklamada Hurricane adlı teknenin 6 Haziran’dan beri Marsa Alam’ın kuzeyindeki bölgede gezi amaçlı kullanıldığı belirtilirken, yangının elektrik kısa devresinden kaynaklandığı bildirildi. Tekneyi işleten Tornado Marina Fleet şirketinden bir sözcü, olayın köpek balıklarıyla dalış yapılan bir nokta olarak bilinen Elphinstone resifinde meydana geldiğini söyledi.

Mısır’ın Kızıldeniz Valiliği Genel Sekreteri Muhammed Bendary, ilk incelemelerde yangının teknenin makine dairesinde başladığına işaret eden emarelere rastlandığını söyledi. Bendary, Mısır savcılığının olayla ilgili soruşturma yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Kimlikleri açıklanmayan üç İngiliz turist için arama çalışması başlatıldı. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde Hurricane’in denizin ortasında yandığı ve gökyüzüne yoğun dumanların yükseldiği görülüyor.

Geçen hafta bir Rus köpek balığı saldırısına uğramıştı

Mısır’da ölümcül tekne kazaları nadiren yaşanıyor. En son 2021’de İskenderiye şehri yakınlarındaki bir gölde tekne alabora olmuş ve üçü çocuk olmak üzere beş kişi yaşamını yitirmişti. Nisan ayında ise Mısır donanması, Kızıldeniz’de alabora olan bir turist teknesinden 14 İngiliz turistin de aralarında bulunduğu 37 kişiyi kurtarmıştı. O kazada herhangi bir ölüm rapor edilmemişti.

En büyük deniz facialarından biri 1991 yılında Suudi Arabistan’dan Mısır’a giden Salem Express adlı feribotun batışı olmuştu. Çoğu Müslüman hacılardan oluşan 471 kişi hayatını kaybetmişti. Geçen hafta 24 yaşındaki bir Rus, Kızıldeniz’deki Hurgada açıklarında kaplan köpek balığının saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Rus adam, Mısır'daki bir plajda köpek balığı saldırısına uğradıRus adam, Mısır’daki bir plajda köpek balığı saldırısına uğradı

Mısır’ın Kızıldeniz’deki tatil beldeleri, Avrupalı tatilciler arasında oldukça popüler. Son yıllarda Mısır, yıllar süren siyasi istikrarsızlık, Covid-19 ve Ukrayna’daki savaşın olumsuz ekonomik etkileri nedeniyle zarar gören turizm sektörünü desteklemek için büyük çaba sarf ediyor. Öyle ki başta Kahire olmak üzere pek çok kentte şehir planlamasına giderek, esasında halka açık olması gereken yerlere çitler çekerek paralı hale getiriyor ve bu alanlara ancak zengin sınıfın ve turistlerin girmesini sağlayacak şekilde düzenliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.