Mısır’la yeni sayfa mesajı: Cumhurbaşkanları düzeyinde zirve hazırlıkları başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da ağırladığı Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü'yle bir basın toplantısı düzenlerken, iki ülke arasında cumhurbaşkanlığı düzeyinde görüşmelerin de hazırlığının yapıldığını açıkladı.

Dünya 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşına TOGG'u da gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Sami Şükrü’yle Ankara’da ortak bir basın toplantısı düzenlerken, “Mısır’la açtığımız yeni sayfayı ortak proje ve başarı öyküleriyle doldurmak istiyoruz” dedi.

Mısır’a büyükelçi atanmasına ilişkin somut adımlar atıldığını kaydeden Çavuşoğlu, “Önümüzdeki dönemde ortak bir açıklama ile biz sizleri bilgilendireceğiz. O güne kadar bazı adımlar atmaya da devam edeceğiz. Herhangi bir sorunun olmadığını söylemek isterim. Bir taraftan diplomatik seviyede ilişkilerimizi yeniden canlandırırken ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlar düzeyinde bir zirve gerçekleştirme planımız da var. Bugün hazırlıklarını başlatmış olduk.”

Libya, Suriye ve Filistin konusunda da görüşüldüğünü kaydeden Çavuşoğlu, “Suriye konusunu da ele aldık. Bizim de bir angajmanımız var. Yapılacak dörtlü toplantılar hakkında bilgiler verdim. Kalıcı barış ve istikrar için ciddi adımlar atılması lazım. Bu konuda hemfikiriz. İşbirliği içinde olacağız” şeklinde konuştu.

Resmen anlaştılar: Erdoğan ve Sisi görüşecek, elçiler atanacakResmen anlaştılar: Erdoğan ve Sisi görüşecek, elçiler atanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.