Mucize çift: Aynı gün bindikleri iki ayrı uçak düştü

İtalya'da bir çift aynı gün iki ayrı uçağa bindi ve ikisi de yere çakıldı. Çiftten Stefano Pirilli yara almadan kurtulurken kız arkadaşı Antonietta Demasi kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Dünya 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

30 yaşındaki Stefano Pirilli ve 22 yaşındaki nişanlısı Antonietta Demasi pazar günü İtalya’nın Torino kenti yakınlarında arkadaşlarıyla bir öğle yemeği yemek için iki küçük uçakla seyahat etmeye karar vermişti. Dönüş yolunda iki uçak da güneş batarken sorun yaşadı. Karanlık ve ani sis uçaklarda zor anlar yaşanmasına neden oldu.

Ve her iki uçak Torino yakınlarındaki piste inişe geçtikleri sırada düştü. Ancak inanılmaz bir şey oldu ve iki taraf da ciddi yara almadı; Stefano iyi durumda, Antoniette ise leğen kemiğinden yara aldı.

İki kişilik tek motorlu uçakla uçan Stefano Daily Mail‘e “Bu Antonietta’nın ilk uçuş deneyimiydi, olanlar için çok üzgünüm. Gün çok güzel başlamıştı, ama ikimizin ayrı uçaklarda kaza yapmasıyla sona erdi” dedi.

‘Bir anda yere çakıldık, pilotu dışarı çektim’

Durum karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyleyen Stefano şöyle devam etti:

“Havanın ve zamanın azizliğine uğradık. Sıcaklık düştükçe sis yükselmeye başladı ve sonra aniden gece oldu. Busano’ya inmeyi denemeye karar verdik ve Antonietta’yı arayıp ona durumu söyledim ve uçağının pilotu San Gillio yakınlarındaki havaalanına ineceğini bildirdi. Uçak pistine doğru ilerlerken sis ve karanlık sarmıştı, etrafta elektrik kabloları olduğunu biliyorduk ama ne olduğunu anlamadan bir anda yere çakıldık. Pisti yaklaşık 100 metre kadar ıskalamıştık. Enkazdan çıkmayı başardım ve pilotu dışarı çektim.”

‘Ölmediğimiz için şanslıyız’

“Ölmediğimiz için şanslıyız” diyen Stefano “Aklımız yaralanan pilotlarda. Ben sadece kız arkadaşımın ve pilotların iyileşmesini istiyorum, başka hiçbir şeyin önemi yok” diye ekledi.

Kazaların ardından itfaiyeciler her iki olaya da koşarak çifti kurtardı. Kazazede çift ve pilotları Paolo Rotondo ve Nicola Fiscarelli kontrol için hastaneye götürüldü.

Uyuşturucu operasyonunda uçaksavar mermisi çıktıUyuşturucu operasyonunda uçaksavar mermisi çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.