Rusya’dan yeni tehdit: NATO nükleer çatışmanın imkânsız olduğuna inanmakta yanılıyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dmitri Medvedev, NATO'nun nükleer kıyamet senaryosunu ciddiye almadığını, yoksa Ukrayna'ya bu kadar destek veremeyeceklerini savundu. Medvedev, Batılı ülkelerin barış değil savaş istediklerini savundu.

Dünya 24 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Medvedev, Putin'in en yakınlarındandı.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Russia Today’e verdiği mülakatta NATO’nun nükleer bir çatışma içeren senaryonun imkansız olduğuna inanmakta yanıldığını söyleyerek, böyle bir senaryonun ciddiye alınmadığını öne sürdü.

NATO’nun nükleer kıyameti ciddiye almadığını belirten Medvedev, “Aksi takdirde, Ukrayna rejimine bu tür tehlikeli silahları tedarik etmezdi. Yani, görünüşe göre bir nükleer çatışmanın veya bir nükleer kıyametin asla olmayacağı için imkânsız olduğuna inanıyorlar. Fakat yanılıyorlar. Ve bir anda olaylar tamamen öngörülemeyen bir senaryoya göre gelişebilir. Ve sorumluluk tamamen Kuzey Atlantik İttifakı’na ait olacak.”

Medvedev, Kiev’e giderek daha yıkıcı silahların tedarik edilmesinin nükleer kıyamet senaryosunu daha olası hale getirdiğini söyledi.

ABD’nin nihai hedefinin Rusya’yı yok etmek olduğunu söyleyen Medvedev, ABD’nin Çin’e de aynısını yapmaya çalıştığını söylerken, Batılı ülkelerin barış değil savaş istediklerini öne sürdü.

NATO zirvesinde Ukrayna-NATO Konseyi kurulabilir

Wall Street Journal, temmuz ayında Litvanya’da yapılacak ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin katılacağı zirvede Ukrayna-NATO Konseyi’nin kurulabileceğini öne sürdü.

Avrupalı ve NATO’daki yetkililere dayandırılan iddiaya göre bu konsey gelecekte üyelik bileti görevi görecek. Ve bu buluşmada yeni kuruluşun oluşturulması bekleniyor.

Ukrayna savaşının 449'uncu günü: Zelenski G7'ye bizzat katılabilir, Rusya'dan Leviathan filminin yapımcısına tutuklama kararıUkrayna savaşının 449’uncu günü: Zelenski G7’ye bizzat katılabilir, Rusya’dan Leviathan filminin yapımcısına tutuklama kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.