Norveç meclisinde bomba paniği

Norveç polisi parlamentonun bomba tehdidi aldığını ve bina çevresindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyledi.

Dünya 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Norveç’in başkenti Oslo’da bomba paniği yaşandı. Paniğin adresi ülkenin yasama organının merkezi olan ve Storting olarak bilinen bina, yani parlamentonun ta kendisi.

Ulusal yayın kuruluşu NRK’nın polise dayandırdığı habere göre salı akşamı bir tehdit e-postası alındı ve bu e-posta ilk etapta inandırıcı bulunmayarak reddedildi. Ancak bu sabah ortaya çıkan bir başka tehdit, emniyet güçlerinin ciddi endişe duymasına yol açtı.

Oslo polisi olay yerinde güvenlik önlemlerinin had safhaya çıkarıldığını söylerken meclisteki canlı video akışının ise devam ettiği, parlamenterler arasındaki oturumun sürdüğü görüldü. Polis iki tehdit arasında herhangi bir bağlantı olup olmadığını tespit etmek için devam eden soruşturmalar kapsamında parlamentonun tüm girişlerini kapattı.

Önlem olarak binanın çevresi de sabah saat 10’dan itibaren güvelik kordonu altına alındı. Yetkililer bölgede kapsamlı bir arama çalışması yürüttü fakat somut bir tehdit tespit edilemedi.

Güvenlik önlemleri parlamento binası çevresindeki trafik akışını ve toplu taşıma hizmetlerini önemli ölçüde etkiledi. Durum karşısında tüm parlamento üyeleri tehditler konusunda kısa mesaj yoluyla ivedi bir şekilde bilgilendirildi.

Bir polis sözcüsü “Parlamentonun güvenliğini sağlamak ve olası olayları önlemek için olay yerindeyiz. Şu ana kadar üçüncü şahıslara yönelik bir tehdit olduğuna dair elimizde herhangi bir bilgi yok” dedi.

Bir parlamento sözcüsü de binaya girmenin mümkün olmadığını ve polis konuyu araştırırken halkın binayı terk ettiğini söyledi.

Norveç Adalet Bakanı Emilie Enger Mehl durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek Storting’e yönelik bomba tehditlerini “tatsız ve kabul edilemez” olarak kınadı. Mehl, yetkililerin durumu etkili bir şekilde yönetme kabiliyetine olan güvenini dile getirdi.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya müebbet istemi: 'Vicdanı varsa uyuyamasın'İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya müebbet istemi: ‘Vicdanı varsa uyuyamasın’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.