Olay yeri Brezilya: Diri diri gömüldüğü öne sürülen kişinin davasında 5 yıl sonra karar çıktı

Brezilya'da 2018 yılında diri diri gömüldüğü, tabuttan çıkmak için 11 gün mücadele verdiği öne sürülen 37 yaşındaki Rosangela Almeida dos Santos için mahkeme kararını verdi. Mahkemeye göre kadın gömüldüğü sırada ölüymüş.

Dünya 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

2018 yılında yaşanan ve tüm dünyayı dehşete sürükleyen olaya göre Brezilyalı Rosangela Almeida dos Santos, tedavi gördüğü hastanede septik şok nedeniyle yaşamını yitirmişti. Ölüm belgesine göre iki kez kalbi duran kadının, 7 yaşından beri bayılma nöbetleri geçirdiği de raporunda yer alıyordu.

Fakat Riachao das Neves bölgesindeki mezarlığa defnedildikten 11 gün sonra, çığlıklar geldiği iddiası sonrası mezarı açıldı. Tabutun kapaklarının gevşediğini, gözle görülür kan olduğunu ve alnında-kollarında ailenin daha önce olmadığını iddia ettiği izlerin varlığını gözlemleyenler, bir de vücudunun sıcak olduğunu belirterek dos Santos’un diri diri gömüldüğünü düşündüler.

Bunun üzerine hem mezarı izinsiz açanlar hakkında hem de bu durumun doğru olup olmadığı konusunda başlatılan soruşturma nihayet sonuçlandı ve herkesin korkulu rüyası olabilecek durumun gerçek olmadığı yetkililerce onaylandı. Buna göre Rosangela Almeida dos Santos, hastanede yaşamını yitirmiş ve defnedilmeden önce ölmüştü.

Adalet Bakanlığı'ndan karar çıktı: Cem Garipoğlu’nun mezarı açılmayacakAdalet Bakanlığı’ndan karar çıktı: Cem Garipoğlu’nun mezarı açılmayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.