Olay yeri Harvard Üniversitesi: Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü kadavralardan organ çalıp satmış

2018'in başından, 2023'ün mart ayına kadar üniversite morgundaki kadavralardan organ çalıp satmakla suçlanan eski müdür Cedric Lodge, ayrıca en önemli müşterileri olarak görülen iki kişiyi de fakültedeki morga sokup organ seçtirmiş.

Dünya 16 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin morgu büyük bir skandalın başrolünde.

Harvard Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi morgu, tüm dünyayı şaşırtan bir davayla gündeme geldi.

6 Mayıs’ta, göreve ihanet ettiği gerekçesiyle azledilen eski morg müdürü Cedric Lodge hakkında iddianame düzenlendi ve görevi süresince morgdaki kadavralardan organ çalıp sattığı öne sürüldü.

Savcının iddianamesine göre 55 yaşındaki Lodge, morga bağışlanan kadavraları parçalayarak, baş, beyin kemik, deri ve diğer gibi organları okulun izni olmadan New Hampshire kentindeki evine taşıdı ve bunları daha sonra sattı.

Lodge’un suç ortağı olarak 63 yaşındaki eşi gösteriliyor ve cesetlerden alınan organları Katrina Maclean ve Joshua Taylor’a sattığı belirtiliyor. Lodge ve eşinin yanı sıra bu ikil de suç ortaklığından yargılanacak.

Harvard Üniversitesi’nin morgundaki bu kadavralar, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunulması için hayırseverler tarafından bağışlanmıştı. Çift, 2018’in başından 2023’ün mart ayına kadar çaldıkları organların dağıtımını ulusal posta servisiyle gerçekleştirirken, Cedric Lodge ayrıca ‘önemli müşterileri’ Maclean ve Taylor’ı da fakültedeki morga sokup, organ seçmelerine izin vermekle de suçlanıyor. Dava dosyasında ödeme bilgisi de var. Buna göre 2020’de Maclead, Lodge’a iki parçalanmış kafa için 600 dolar ödedi. Taylor internet  üzerinden 39 sevkiyat için 39 bin dolar ödedi.

ABD'ye korku salmıştı: 'Unabomber' lakaplı matematikçi Theodore Kaczynski hayatını kaybettiABD’ye korku salmıştı: ‘Unabomber’ lakaplı matematikçi Theodore Kaczynski hayatını kaybetti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.