Paris’te koşu yapan kadına kurtlar saldırdı

Paris'teki Thoiry vahşi yaşam parkında yasaklı bölgede koşan kadına kurt sürüsü saldırdı. Saldırıdan yaralı olarak kurtarılan kadın hastaneye kaldırıldı.

Dünya 24 Haziran 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Fransız medyası başkent Paris yakınlarındaki vahşi yaşam parkında koşu yaparken kurtların saldırısına uğrayan bir kadının yoğun bakımda olduğunu bildirdi. Thoiry parkında bir kulübede kalan 36 yaşındaki kadının pazar günü erken saatlerde arabalar için ayrılmış olan ana safari bölgesine girdiği söyleniyor.

Üç kutup kurdu tarafından saldırıya uğrayan talihsiz kadının boynu, sırtı ve bir bacağı ciddi şekilde ısırıldı. Genç kadın saldırıya uğradığı sırada park görevlilerinin çığlıklarını duymasıyla kurtarıldı ve yakındaki bir hastaneye kaldırıldı.

Paris’in yaklaşık 40 kilometre batısındaki Thoiry Fransa’nın en popüler vahşi yaşam parklarından biri. Burada yaklaşık 800 hayvanın serbestçe dolaşmasına izin verilirken ziyaretçiler bu canlıları korunaklı araçlardan izleme imkanı bulabiliyor.

France Info haber sitesinin bildirdiğine göre parkta kurt ve ayı barınaklarının yakınında elektrikli çit ve hendeklerle korunan bir konaklama alanı da var.

Kadının sadece araçların girebildiği safari bölgesine neden girdiği bilinmiyor. Le Parisien gazetesine konuşan ismi açıklanmayan bir polis kaynağı “Şu aşamada misafirin bir hata mı yaptığını yoksa yer yön gösteren tabelalarda mı sorun olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yedi yıl erkek sanmışlar: Hayvanat bahçesindeki hipopotamın dişi olduğu anlaşıldıYedi yıl erkek sanmışlar: Hayvanat bahçesindeki hipopotamın dişi olduğu anlaşıldı

Ankara’da aslan hayvanat bahçesinden kaçtı, yola çıktıAnkara’da aslan hayvanat bahçesinden kaçtı, yola çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.