Polonya Adalet Bakanı, Almanya Başbakanı Scholz’u Goebbels’e benzetti

Polonya Adalet Bakanı Ziobro, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u tarihi yeniden yazmakla itham ederek, Hitler'in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'e benzetti. Ziobro, bu çıkışı Scholz'un Nasyonal Sosyalizm'den kurtulunduğu ama demokrasinin savunulması gerektiğine dair sözlerinden ötürü yaptı.

Dünya 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Zbigniew Ziobro, Polonya Adalet Bakanı

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u eleştirerek, Nazi Almanyası’nın propaganda bakanı Joseph Goebbels’e benzetti. Scholz’un 8 Mayıs’ta attığı ve “78 yıl önce Almanya’nın ve tüm dünyanın Nasyonal Sosyalizmin zulmünden kurtulduğu, ancak demokratik dünyanın hâlâ savunulması gerektiği” ifadelerinin yer aldığı tweet’ine tepki gösteren Ziobro, “Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Başbakan Scholz, savaş sırasında Naziler tarafından işgal edilen Almanya’nın onlardan kurtarıldığını söyledi. Başbakan Scholz’un yaratıcı zekâsını kıskanabilecek ünlü yuttaşı Goebbels’in geleneğine atıfta bulunduğu söylenebilir” dedi.

Ziobro, Scholz’u Almanya’yı Nazi rejiminin işledi suçların sorumluluğundan kurtararak tarihi yeniden yazmaya çalışmakla itham ederken, “Saçmalığın, yalanların ve aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı’nın gerçek kurbanlarını istismarın bir sınırı var. Ve bu sınır aşılmıştır. Başbakan Scholz’un bir aptal mı yoksa tarihi bu şekilde tahrif eden ve onu yeniden yazmaya çalışan bir sahtekar mı olduğu merak edilebilir” dedi.

Polonyalı yetkililer daha önce İkinci Dünya Savaşı’ndan kaynaklanan zararların tazmini için Almanya’dan yaklaşık 1.3 trilyon dolar talep ettiklerini defalarca dile getirmişti. Ekim 2022’de Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Almanya’ya bir nota gönderilmişti.

Nazi subaylarının yargılandığı Nürnberg Mahkemeleri'nin yaşayan son savcısı 103 yaşında öldüNazi subaylarının yargılandığı Nürnberg Mahkemeleri’nin yaşayan son savcısı 103 yaşında öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.