Polonya’da turist eğlencesi olmuştu: ‘Cehennem’ yolcusu 666 numaralı hat değişiyor

Polonya'da Baltık Denizi kıyısındaki Hel beldesine giden 666 numaralı otobüs hattındaki şeytani ayrıntıyı fark eden turistler yoğun ilgileriyle bölgeyi cazibe merkezi haline getirmişti. Katolik Kilisesi'nin başını çektiği protestolar nedeniyle cehenneme yani Hel'e giden otobüs hat numarası 669 oldu.

Dünya 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hel'de son bulan 666 numaralı hat 2006'da hizmete girmişti.

Polonya’nın Hel bölgesinde sona eren 666 numaralı otobüs hattı, yoğun tepkiler üzerine numarasını değiştiriyor. 

İngilizce’de ‘cehennem’ anlamına gelen ‘Hell’ kelimesiyle benzerliği ve şeytanla bağdaştırılan 666 numarasıyla büyük ilgi toplayan bu hat, aslında çok turistik olmayan Hel bölgesinde yoğunluk yaratıyordu.

Bu hatta çalışan otobüsleri işleten PKS Gdynia şirketi, Polonya’nın kuzeyinde Pomeranya eyaletinde Baltık Denizi beldesi Hel’e giden hattın numarasının artık 666 yerine 669 olacağını duyurdu.

Şirket, bu karara gerekçe olarak Katolik Kilisesi’nin şikâyetlerini gösterirken, ülkedeki muhafazakârlar tarafından bu hat yoğun şekilde protesto ediliyordu.

Şirketin yöneticisi Marcin Szwaczyk, 24 Haziran’dan itibaren yeni numarasına kavuşacak hat için, “Daha az tartışmalı ve daha az dikkat çekici olması için numarayı 666’dan 669’a değiştirdik. Bizim için en önemli şey otobüslerin çalışması ve güzergâhların düzgün bir şekilde hizmet vermesidir. Hat numarası ikinci planda kalıyor” diyor.

2006 yılında buluşan Hel ve 666, o kadar yoğun ilgi çekmiş ki normalde 10.000 kişinin yaşadığı Hel beldesi, aşırı halde kalabalıklaşmaya başladı. Bazı turistler sadece otobüse binmek için yarımadaya yolculuk yapıyordu.

Akıllara AC/DC grubunun efsanevi Highway to Hell şarkısını getiren hat için başlatılan protestolarda, Polonya hükümetinin olaya müdahil olmasını isteyecek kadar ileri gidilmişti. Yine de şirket, 669’a döndürülen hat numarası kararına karşın tekrar 666’ya dönüş çağrısı insanlara kulağını kapamıyor.

Şirket yöneticisi hat numarasının gelecek yıl geri dönmesinin mümkün olabileceğini söylüyor. O zamana kadar bu hattı sevenler AC/DC şarkısını dinlemeye devam edebilirler.

'Şeytan bebek' Melissa Sloan futbolcuların kabusu oldu‘Şeytan bebek’ Melissa Sloan futbolcuların kabusu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.