Kral Charles’ın taç giyme töreninde aile bir kişi eksik: Küskün gelin Meghan o gün çocuk bakacakmış!

Aile içerisinde yaşananları medyayla paylaşmasının üzerine İngiltere'de tepkiyle karşılanan Sussex Dükü Prens Harry, babası Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine katılacak. Eleştirilerin odağındaki eşi Meghan Markle ise ABD'de kalacak.

Dünya 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Prens Harry, sadece taç giyme törenine katılarak ABD'ye geri dönecek.

Sussex Dükü Harry ile Sussex Düşesi Meghan Markle, son yıllarda kraliyet ailesini eleştirdikleri ve içeriden birtakım bilgileri ifşa ettikleri için tepki görmüş, hatta çiftin Kral 3. Charles’ın taç giyme törenine katılmaması gerektiği söylenmişti. O yüzden çiftin 6 Mayıs’taki törene katılıp katılmayacağı merak konusuydu. Harry’nin sözcüsü mart ayındaki açıklamasında çiftin taç giyme törenine davet edildiklerini ancak katılıp katılmayacaklarının henüz netleşmediğini söylemişti.

Buckingham Sarayı, aylardır süren spekülasyonlara son verecek duyuruyu yaptı. Charles’ın Westminster Abbey’deki taç giyme törenine Prens Harry’nin katılacağı ancak eşi Meghan’ın çocukları Prens Archie ve Prenses Lilibet ile ABD’de kalacağı açıklandı.

Kraliyet kaynakları, törende iki oğlunu da yanında görmek isteyen Charles’ın Harry’nin aldığı karardan mutluluk duyduğunu söylüyor. Baba oğulun son haftalarda konuştuğuna dair söylentiler de var. Bununla birlikte Harry’nin İngiltere gezisi kısa sürecek ve başka hiçbir kraliyet aktivitesine katılmayacak. 3 yıl önce kraliyet ailesindeki görevlerinden feragat ettiği için artık bir kraliyet mensubu olmayan Prens Harry’nin taç giyme törenindeki rolünün ne olacağı ise belirsiz.

Kral III. Charles'ın taç giyme törenine 25 gün kaldı: İşte törenin ayrıntıları ve Twitter emojisiKral III. Charles’ın taç giyme törenine 25 gün kaldı: İşte törenin ayrıntıları ve Twitter emojisi

Sussex çiftinin ifşaatları aileyi germişti

Prens Harry ocak ayında raflardaki yerini alan ‘Spare’ adlı kitabında kraliyet ailesinin üyelerine yönelik birtakım suçlamalar yöneltmiş, üst düzey kraliyet mensuplarıyla yaşadığı tartışmaları ifşa etmiş ve aileden neden ayrıldığını ayrıntılı olarak anlatmıştı. Dükün otobiyografisi, piyasaya sürüldüğü ilk gün 1.4 milyondan fazla satarak bir rekora imza atmıştı.

Kitabın ardından bu sefer de altı bölümlük Netflix belgeseli ve 2021’de yapılan Oprah röportajının yayımlanması, kraliyet ailesinin sabrını epey bir zorlamıştı. Öte yandan kitabının tanıtımı için İngiliz ITV kanalına demeç veren Harry, ailesine kapısının daima açık olduğunu söyleyerek, “Top onların elinde. Tartışılacak çok şey var ve umarım bu konuda oturup konuşmaya isteklidirler” demişti.

İngiltere'ye monarşiyi yeniden getiren tarihi belge 600 bin sterline açık artırmaya çıkacakİngiltere’ye monarşiyi yeniden getiren tarihi belge 600 bin sterline açık artırmaya çıkacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.