Putin’den Herson’a sürpriz ziyaret: Komutanları dinledi, Vostok karargâhına gitti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgali sonrası ele geçirdikleri tek bölgesel başkent Herson'a gitti. Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in askeri bir toplantıya katılarak komutanları dinlediği kaydedildi. 

Dünya 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Vladimir Putin'in ziyaret ettiği Herson, Rusya'nın işgal sonrası ele geçirdiği tek bölgesel başkent.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da işgal ettikleri bölgelerden Herson’a gitti. 

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in askeri bir toplantıya katılarak komutanları dinlediği belirtildi.

Kremlin’in açıklamasında, Putin’in askerlerin dikkatini dağıtmak istemediği belirtilirken, son gelişmelerle ilgili yorumları şahsen duyması, komutanları dinlemesi ve fikir alışverişinde bulunmasının önemli olduğu ifade edildi. Ziyarete ilişkin servis edilen videoda, Putin’in bir arazide helikopterden indiği ve General Oleg Makareviç olduğu düşünülen askeri üniformalı bir kişi tarafından karşılandığı görülüyor. Putin daha sonra Makareviç ve Hava Kuvvetleri Komutanı General Mikhail Teplinsky arasında otururken ve farklı giysiler giymiş şekilde sığınaklara gitmiş, Kara Kuvvetleri Komutanı General Alexander Lapin ile konuşurken görülüyor.

Putin’in Rus Ulusal Muhafızları’na ait Vostok karargâhını da ziyaret ettiği açıklandı.

Ukrayna yönetimi bu ziyarete tepki gösterirken, Cumhurbaşkanı Zelenski’nin danışmanlarına göre bu ziyaret, Putin’in yandaşlarının işlediği suçların tadını son kez çıkarmak için yapıldı. 

Rus basını, Putin’in Zaporijya bölgesindeki durumla ilgili de bilgi aldığını öne sürüyor.

Rusya; Ukrayna’nın doğusundaki Herson, Zaporijya, Luhansk ve Donetsk bölgelerini geçen yıl ilhak ederken, uluslararası toplum bu kararı tanımamıştı.

Teşbihte hata olmaz: Ukraynalı Bakan'dan Kahramanmaraş depremi benzetmesi için özürTeşbihte hata olmaz: Ukraynalı Bakan’dan Kahramanmaraş depremi benzetmesi için özür

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.