Rocky Dağları’nda çürüyen bir ailenin hikayesi: Toplumdan izole yaşama isteği canlarına mal oldu

ABD'nin Colorado eyaletinden Rebecca Vane, salgın döneminde dünyanın gidişatından endişelenerek, oğluyla beraber herkesten uzak bir hayat kurmak istedi. Ancak bu kararı, kendisinin, kız kardeşinin ve oğlunun ölümüne neden oldu.

Dünya 28 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Rebecca Vane, Christine Vane ve Rebecca'nın 14 yaşındaki oğlunun çürümüş bedenleri Rocky Dağları'nda bulundu. Fotoğraf: Shutterstock

ABD’nin Colorado eyaletinde Rebecca Vance ailesine hayalinden bahsetti: Tehlikeli de olsa dünyadan kopuk bir şekilde izole bir yerde yaşamak istiyordu. Üvey kız kardeşi Trevala Jara’ya, uzak bir yerde kendi yiyeceğini yetiştirip yiyeceğini anlatan Rebecca, oğluyla birlikte güncel haberlerden, virüslerden ve siyasetten uzakta mutlu mesut ve güvende yaşayabileceğini söylüyordu. Trevala, kardeşine endişelerini dile getirse de Vance bunu deneyimlemekte kararlıydı. Ancak haklı çıkan Trevala oldu.

Bu ayın başlarında Colorado’nun Rocky Dağları’nda 42 yaşındaki Rebecca’nın, 14 yaşındaki oğlunun ve 41 yaşındaki kız kardeşi Christine’in cesedi bulundu. Trevala’nın anlattığına göre kardeşinin güvenliğinden endişe duyan Christine, onlarla gitmesinin işlerine yarayabileceğini düşünerek Rebecca’nın macerasına ortak olmuş. Cesetler çürüdüğü için kimliklerinin tespit edilmesi zaman almış.

Ailenin acımasız geçen kış boyunca Rocky Dağları’nda kamp yapması ülke çapında dikkat çekerken Gunnison County adli tabibi Michael Barnes, cesedi bulunan üç kişinin ‘şebekeden uzak’ bir çadırda yaşadığını ve konserve yiyeceklerle hayatta kalsalar da ölümlerine muhtemelen sert kış koşullarının ya da yetersiz beslenmenin neden olduğunu dile getirdi. New York Times’ın haberine göre, Barnes, ailenin kış aylarında öldüğünü düşünüyor. Yoğun kar kütlesinin çevreyi sarmasıyla kuru çalı çırpı bulmanın zorlaştığını belirten Barnes, ailenin ısınmak için çadırın içinde ateş yaktığını aktardı.

Ailenin soğukla mücadele ettiğinin bir başka işaretinin de çadırlarından birkaç metre ötedeki bir ağacın yanına tuvalet yapmalarıymış. Barnes, “Üşüyorlardı ve çadırdan uzaklaşmak istemiyorlardı. Aksi takdirde idrarınızı çadırınızın dibinde yapmak istemezsiniz” dedi.

Bununla birlikte kız kardeşler ile gencin yetersiz beslenmeden ölmüş olması da ihtimaller arasında. Çorba ve diğer hazır gıdalarla beslenen üçlünün vücutlarının bir deri bir kemik kaldığı belirtiliyor. Barnes, çadırda bulunan tek yiyeceğin bir paket noodle olduğunu söyledi.

Barnes, kız kardeşlerin son yıllarda ‘dünyanın gidişatından dolayı korktuklarını’ ve geçen temmuz ayında Gold Creek Kamp Alanı yakınlarında kalıcı olarak yaşamak üzere yola çıktıklarını söyledi. Rebecca’nın korkularının Covid-19 pandemisi sırasında arttığını belirten Trevala, bununla birlikte kız kardeşinin komplo teorilerine inanmadığını, sadece dünyadan korktuğunu ve doğada kendilerini daha iyi bir yaşamın beklediğine inandığını belirtti.

Rebecca’nın evde eğitim gören oğlunun ise akrabalarını ve arkadaşlarını artık göremeyeceği için üzgün olsa da yolculukta annesine eşlik edeceği için heyecanlı olduğu belirtildi. Rebecca ve Christine nereye gittiklerini Trevala’ya söylememiş. Gunnison Şerifi Adam Murdie, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada yürüyüşçülerin ve gezginlerin ailenin bulunduğu yerin yakınında kamp kurmalarının alışıldık bir durum olduğunu söylemekle birlikte bölgede ölüm olaylarının nadir yaşandığını dile getirdi.

Trevala, kaybettiği kız kardeşlerinin ve yeğeninin hikayesinin, benzer yaşam tarzlarını benimsemeyi düşünenleri iki kez düşünmeye sevk etmesini umduğunu belirterek, “Bu dünyanın korkutucu olduğunu biliyorum. Ama bu korkunun ve şüphenin sizi ele geçirmesine izin vermeyin” dedi.

Pandemiden bu yana ilk: Çin ve Rus delegeleri Kuzey Kore'ye geliyorPandemiden bu yana ilk: Çin ve Rus delegeleri Kuzey Kore’ye geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.