Rusya’dan Çernigiv’e füze saldırısı: 7 ölü, 117 yaralı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus füzesinin Çernigiv kent merkezinde meydan, üniversite ve tiyatronun bulunduğu yere isabet ettiğini belirterek, ölü ve yaralılar olduğunu duyurdu. Resmi verilere göre 1'i çocuk 7 kişi yaşamını yitirdi, 117 kişi yaralandı.

Dünya 20 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Çernigiv kentine füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. “Bir Rus füzesi Çernihiv’in tam merkezini vurdu; bir meydan, politeknik üniversitesi ve bir tiyatro” ifadelerini kullanan Zelenski’nin paylaştığı saldırıya dair detayları da Ukrayna İçişleri Bakanlığı açıkladı.

Buna göre tiyatro da dahil olmak üzere kent merkezindeki binaların da hasar görürken, biri 6 yaşında çocuk olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdi. 117 kişiyse yaralandı. Yaralılardan 25’i hastanede tedavi altında. 12 yaşındaki bir kızın durumuysa ciddi.

Çernigiv Ukrayna’nın kuzeyinde, Belarus sınırına yaklaşık 50 km mesafede bulunuyor. Bu bölge, Şubat 2022’de başlayan Rus işgalinin ilk döneminde, yaklaşık iki ay kuşatma altında kalmıştı.

WSJ iddiası: Rusya'nın yaptırımlardan kaçındığı 'hayalet gemilerin' bazıları Türk şirketlerininWSJ iddiası: Rusya’nın yaptırımlardan kaçındığı ‘hayalet gemilerin’ bazıları Türk şirketlerinin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.