San Francisco gündemi: Sürücüsüz, robot taksilerde müşteriler cinsel ilişkiye giriyor

ABD'de San Francisco'da kullanımı artan sürücüsüz taksiler şehirde bazı endişeleri beraberinde getiriyor. Bunların başında, bu sürücüsüz araçlarda toplumda tabu olan eylemlerin, yani esrar kullanımı ve seks. Şimdi bu araçlarda nelerin yapılabileceği tartışmaya açılıyor.

Dünya 16 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
San Francisco Standard, haberinde Midjourney'e ürettirdiği bir görsel kullandı.

İnternetin 34 numaralı kuralını bilirsiniz. Bilmeyenler için hatırlatalım, bu kural şudur: Gerçek hayatta bir şey varsa, internette onun pornosu vardır. ABD’de San Francisco halkı bu konunun gündelik hayata yansımasından korkuyor. Korkularında haksız değiller zira şu sıralarda bölgenin en önemli gündem maddesi yaygınlaştırılması düşünülen sürücüsüz yani robotaksilerle ilgili.

San Francisco Standard’da Liz Lindqwister imzalı haberde, bölgede git gide daha popüler hale gelen otonom araçların, beraberinde ‘aşırılıklar’ getirdiği ele alınıyor. Nedir bu aşırılıklar? Araçta sigara içmek, esrar kullanmak ve tabii ki seks.

San Francisco’da General Motors’a ait sürücüsüz araç şirketi Cruise, yaklaşık 240 robot taksi hizmetiyle uygulamaya geçti. Sürücüsüz araçla ulaşım şimdilik sadece geceleri ve şehrin belirli bölgelerinde halkın kullanımına açık olsa da gelecekte şehrin her yerinde yaygınlaşması planlanıyor.

Yazıda takside seks yapan birinin deneyimi de aktarılmış. Megan kod adını vererek aktardıkları kadın ilk kez bir robotakside seks yaparken, kod adı Alex olarak aktarılan partneriyse, bir robotakside 6’ncı kez seks yapıyormuş o sırada. Deneyimini anlatan Megan, “Sana yapamazsın diyecek kimse yok. Kendini git gide daha rahat hissediyorsun” diyor.

Otonom sürüş deyince akla gelen Tesla’da da 10 yıl önce bu yaşanmış ve Elon Musk, Tesla içinde cinsel ilişkiye giren kişilerin Pornhub’da yayınlanan videosuna tepki göstermişti.

Sektör yeni, düzenleme eksik

Robotaksilerin sınırını çizen kural ve düzenlemeler, sektör çok yeni olduğu için belirsiz ve böyle durumlarda ne yapılacağına dair net hükümler yok. Haliyle habere göre insanlar sınırlarını test etmekten çekinmiyorlar.

Şirketler, otonom araçlarda araç içinde yaşananları kayıt altına aldıklarını yasal zorunluluk olarak müşterilere bildiriyorlar fakat 2018 tarihli araştırmaya göre eğer otonom araçta cinsel birliktelik yaşamak isteyen insanlar varsa, bu izleme tekniklerinin etrafından dolanmayı da bulabiliyorlar.

Robotakside çok cinsel birliktelik yaşamış olan ve haberde adı geçen Alex izlendiğini fark edince, “Sistemden yasaklanabileceğim endişesi yaşadım” diyor. Bir başka tecrübesinde trafikte başka bir aracın yanlarından geçerken ne yaptıklarını gördüğünü ve güldüğünü anlatıyor.

Sürücüsüz araçta seks yapan bu kişiler, yaptıklarının kurallara aykırı olduğunu biliyorlar fakat ekliyorlar: “Dışarıda ve toplum içinde olmamız, bunun bir tabu olarak görülmesi, durumu daha eğlenceli ve heyecanlı hale getirdi.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.