Satranç turnuvasında kadın kılığına giren erkek yakayı ele verdi

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Kenya Açık Satranç Şampiyonası'nda kadın kılığına giren bir erkek, turnuvaya kadınlar kategorisinden katılarak hile yaptı.

Dünya 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kadın kılığına giren erkek, satranç oynarken. Fotoğraf: chess.com

Kenya’nın başkenti Nairobi’de 6-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Kenya Açık Satranç Şampiyonası’na ilginç bir olay damga vurdu. Kadın kılığına giren bir erkek, turnuvaya kadınlar kategorisinden katılarak hile yaptı.

Peçe takarak ve kimseyle konuşmayarak gerçek kimliğini gizleyen kurnaz dolandırıcı, turnuvanın kadınlar kategorisine Millicent Awuor adıyla kayıt yaptırdı. Bu süreçte turnuva görevlileri hiçbir şeyden şüphelenmedi.

Turnuva yetkililerini kandıran adam. Fotoğraf: chess.com

Ancak kadın kılığındaki adamın eski milli şampiyon Gloria Jumba’yı ve Ugandalı üst düzey oyuncu Ampaira Shakira’yı yenmesi yetkililerde şüphe uyandırdı. Başta adamın gerçekten de Müslüman bir kadın olabileceği düşüncesiyle müdahale etmeye tereddüt eden görevliler, turnuva ilerledikçe adamın yürüyüş şeklinin tuhaf olduğunu ve genelde erkeklerin giymeyi tercih ettiği ayakkabılarını fark etti.

Yetkililer dördüncü turdan sonra adamı özel bir odaya alarak kimliğini sorgulamaya karar verdi. Sonunda itirafta bulunan adam, paraya ihtiyacı olan bir üniversite öğrencisi olduğunu söyledi. Yaklaşık 22 federasyondan 450 oyuncunun katıldığı şampiyonada ödül 42 bin dolardı. Kadınlar kategorisinde ise 10 ödül verildi ve bunların toplam değeri 3 bin 815 dolar tuttu. Turnuvadan men edilen adamın puanları da rakiplerine verildi. 

Bir garip hamle! Dünya şampiyonu satranç ustası fare kurbanıBir garip hamle! Dünya şampiyonu satranç ustası fare kurbanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.