Sicilya açıklarında 5.3 ton kokain yakalandı: Yükünü boşaltan gemi Türkiye’ye gidecekti

İtalya polisi, Sicilya açıklarında bir ticari gemiden balıkçı teknesine denizde uyuşturucu nakli gerçekleştirilirken yaptığı baskında 5.3 ton kokain ele geçirdi. Polis yetkilileri, Palau bandıralı geminin yükünü boşalttıktan sonraki varış noktasının Türkiye olduğunu belirtti. 

Dünya 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İtalya polisi, salı gecesi düzenlenen bir operasyonda, Sicilya açıklarında ticari gemiden balıkçı teknesine yapılan sevkiyatı yakaladı ve 5.3 ton kokain ele geçirdi. Ülke sınırlarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olan bu operasyonun Türkiye’yi ilgilendiren bir noktası var.

BBC Türkçe’nin konuya ilişkin ulaştığı İtalya polis yetkilileri, Palau bandıralı ticari geminin yükünü boşalttıktan sonraki varış noktasının Türkiye olduğun tespit ettiklerini söyledi.

Polisin açıklamasına göre bu kokain, İtalya iç pazarı için taşınıyordu ve piyasa değeri 850 milyon Euro’dan fazlaydı.

Albay Gianluca Angelini, ‘Plutus’ adlı geminin Güney Amerika’dan, muhtemelen Venezuela ya da Trinidad’dan denize açıldığını belirtti.

Sicilya açıklarında bekleyen Palau bandıralı gemiye, Calabria kıyılarından hareket eden balıkçı teknesi yanaşırken, Plutus’un güvertesinde çok sayıda şüpheli paketin bir araya getirildiği ve sonrasında bu paketlerin denize bırakıldığı tespit edildi.

Gemi mürettebatı arasında Türkler de var

Bölgeye yaklaşan balıkçı teknesi İtalya karasularına dönerken durduruldu ve uyuşturucu yakalandı.

Mali Polis’in açıklamasına “Türkiye istikametine doğru açılmaya çalışan ticari gemi” de durduruldu ve Palermo limanına çekildi. Geminin 15 kişilik mürettebatı arasında Türk, Azeri ve Ukrayna uyruklu kişiler bulunuyor. Balıkçı teknesinde gözaltına alınanlardan ikisi Tunus, diğerleri İtalya, Fransa ve Arnavutluk uyruklu.

Yabancı uyuşturucu baronlarının yakalanması ‘başarı’ diye duyuruldu ama meğer vatandaşlık alıp aylarca ellerini kollarını sallayıp gezmişlerYabancı uyuşturucu baronlarının yakalanması ‘başarı’ diye duyuruldu ama meğer vatandaşlık alıp aylarca ellerini kollarını sallayıp gezmişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.