Suriyeli muhalif gazeteci Türkiye’de tutuklandı: Ailesi, sınırdışı edildiğinden şüpheleniyor

Suriye'de isyancıların kontrolündeki bölgeden haberler yapan Suriyeli fotomuhabir, gazeteci Muhammet El Hosse, Türkiye'de tutuklandı. Ailesinin, Gaziantep'e götürüldüğünü belirttiği El Hosse'den haber alınamıyor. Ailesi, sınırdışı edildiğinden şüpheleniyor.

Dünya 7 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Muhammet El Hosse, Alman die Tageszeitung için çalışıyordu.

Suriyeli muhalif fotomuhabir, gazeteci Muhammet el Hosse, Türkiye’de tutuklandı. Yazarı olduğu Alman die Tageszeitung’un haberine göre 23 Haziran’da gözaltına alınan gazeteci ardından Gaziantep’e götürüldü. Kendisinden haber alamayan ailesi, aralık ayında siyasi nedenlerle Suriye’den kaçan El Hosse’nin sınırdışı edildiğinden şüpheleniyor.

26 yaşındaki gazeteci çok sayıda uluslararası medya kuruluşu için Suriye’nin kuzeyinden haber yapıyordu. El Hosse’nin haber yaptığı bölgeler hükümetin değil isyancıların kontrolü altındaki bölgelerdi.

T24’ün haberine göre Suriye’deyken de gözaltına alınıp sorgulanan El Hosse, 6 Şubat 2023 depremlerinden beri gazetecilik yapmıyordu ve son olarak depremden iki hafta sonra TAZ’a bir haber hazırlamıştı. Tutuklanma sebebi belli olmayan gazeteci için Alman Sınırsız Gazeteciler Örgütü’nden Christopher Resch önceliğin, gazetecinin akıbetini öğrenmek olduğunu belirterek, “Türk makamlarına El Hosse’nin avukat tutmak gibi yasal haklarının tanınması, hızla iletişim kurulması ve ne ile suçlandığının açıklanması çağrısında bulunuyoruz“ dedi.

MİT PKK'nın istihbaratçısını öldürdüMİT PKK’nın istihbaratçısını öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.