Tecavüzden dava açmıştı: Jean Carroll, Trump’ın yeğeni ile aşk romanı yazdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek dava açan yazar E. Jean Carroll'ın eski ABD başkanının yeğeniyle aşk romanı yazdığı ortaya çıktı.

Dünya 3 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
E. Jean Carroll, Trump'a açtığı davada 5 milyon dolar tazminat kazanmıştı. Fotoğraf: Shutterstock

Yazar E. Jean Carroll, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisini 90’lı yıllarda bir mağazada tecavüz ettiğini söyleyerek eski başkana geçen yıl dava açmıştı. Mahkeme, E. Jean Carroll’ı haklı bularak Trump’a cinsel taciz ve hakaretten 5 milyon dolar ceza vermişti. Bu sonucun ardından Trump, CNN yayınında Carroll için ‘kaçık’ ifadesini kullanmıştı.

New York Times’ın haberine göre, Carroll şu andahukuk profesörü Jennifer Taub ve Trump’ın yeğeni Mary Trump ile bir aşk romanı üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki yıl Substack denilen abonelik sistemine dayalı bir internet sitesinde yayımlanması beklenen roman için yeğen Trump, “Tamamen sıra dışı, tuhaf ve mantığa aykırı” tanımlamasını yaptı.

Üçlü Covid-19 pandemisi sırasında katıldıkları bir Zoom grubunda tanışıp yakınlaşmışlar. Daha sonra da hep iletişimde kalmak için bir aşk filmi senaryosu üzerinde beraber çalışmanın eğlenceli olacağını düşünmüşler.

‘İtalyan Dersi’ adını verdikleri roman, gizli bir geçmişi olan ABD’li bir kadının Toskana’da bir kafe açarak yakışıklı bir üzüm bağı sahibiyle tanışmasını ve kendisini yeniden keşfetmesini anlatıyor. Trump, romanı tek başına yazmaya başlamış ancak uzun zamandır Elle dergisinde köşe yazarlığı yapan Carroll’ın, seks sahneleri ve romantik senaryolar için kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Romanda siyasete yer olmadığını belirten Carroll, “Size bir kaçış fırsatı sunuyoruz” dedi. Daha çok siyaset alanında yazan Trump’a aşk romanı yazmasının imajına zarar vermesinden endişelenip endişelenmediği sorulduğunda, “Bazı insanlar imajımı lekelediğimiz söyledi. Ne imajı? Kimin ne düşündüğü ya da insanların ‘Aa bu aşk romanı ve sen ciddi biri değilsin’ demesi gerçekten umurumda değil. Bana hakaret etmek istiyorsanız, Twitter bunun için var” dedi.

Trump'tan başkanlık vaadi: Doğum yoluyla vatandaşlık hakkını kaldıracakTrump’tan başkanlık vaadi: Doğum yoluyla vatandaşlık hakkını kaldıracak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.