ABD’de ilginç dava: Polise tükürmeye 70 yıl ceza verildi

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir adam, geçen yıl bir polis memuruna tükürdüğü için bu hafta çıkarıldığı mahkemede 70 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Pearson'ın sabıka fotoğrafı.

ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Lubbock kentinde Mayıs 2022’de kendisini tutuklamak isteyen polis memuruna tüküren 36 yaşındaki Larry Pearson, muhtemelen hayatının hatasını yaptığının farkında değildi.

Pearson, 1 Mayıs 2022’de aile içi şiddet nedeniyle Lubbock polisi tarafından tutuklandı. Söz konusu tutuklama, bir kadının Pearson hakkında şikayette bulunması üzerine gerçekleşti. İddiaya göre Pearson, şikayetçi olan kadının yüzüne birden fazla kez vurmuş ve yüzünde gözle görülür yaralar bırakmıştı.

36 yaşındaki adam tutuklanıp devriye aracına bindirilirken mağdurun da tutuklanmamasına öfkelenip aracın kapısını tekmelemeye başlamış. Polisler kapıyı açıp Pearson’a durmasını söylediklerindeyse cevap, yüzlerine yedikleri tükürük olmuş. Lubbock bu davranışına karakola vardıktan sonra da devam etmiş.

Bu hafta çarşamba günü mahkemeye çıkarılan Pearson, jüri tarafından ‘iki kez kamu görevlisini taciz ettiği’ gerekçesiyle suçlu bulundu. Davanın savcısı, Pearson’ın daha önce de ağırlaştırılmış soygun ve aile içi şiddet suçlarından hüküm giymesinden dolayı en az 25 yıl hapis cezası alması gerektiğini savundu. Pearson’ın avukatı ise adamın mahkemeye çıkarılmasının nedeninin ‘basit bir kabahat’ olduğunu hatırlattı ancak jüriyi etkilemeyi başaramadı.  Pearson için mahkemeden 70 yıl hapis cezası çıktı.

Gabonlu Dina'nın ölümü: Dördüncü kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı... 10Haber soruşturmanın ayrıntılarına ulaştıGabonlu Dina’nın ölümü: Dördüncü kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı… 10Haber soruşturmanın ayrıntılarına ulaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.