Gabonlu Dina’nın ölümü: Dördüncü kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı… 10Haber soruşturmanın ayrıntılarına ulaştı

Karabük'te Filyos Çayı'nda cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki Gabon uyruklu Dinabongho Ibouanga'nun ölümüyle ilgili soruşturmada 4. kez gözaltına alınan Dursun A. tutuklandı. 10Haber soruşturmanın ayrıntılarına ulaştı.

Gündem 11 Nisan 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Karabük’te Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında 3 kez gözaltına alınıp, savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği ve mahkemenin 3 kez serbest bıraktığı şüpheli Dursun A.,’ın yeniden serbest kalmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

İtiraz üzerine savcılığın talimatıyla 4. kez gözaltına alınan Dursun A., sevk edildiği mahkemece bu kez ”kuvvetli suç şüphesi” sebebiyle tutuklandı.

‘Ben öldürmedim’

Sağlık kontrolü için polis ekipleri tarafından hastaneye götürülen A., hastaneye girerken gazetecilerin, “Siz mi yaptınız? Siz mi öldürdünüz?” sorusuna, “Ben yapmadım. Ben mağdur diye arabaya aldım, arabadan indi. Başka bir şey yok. Ben öldürmedim” diye cevap verdi.

Dursun A., hastane çıkışında “Dina’yı neden arabanıza aldınız?” sorusuna da “Yaralı bir kız arabanın önüne atladığı için aldım. Hastaneye götürmek için aldım” yanıtını verdi.

Ibouanga’nun Filyos Çayı’nda 26 Mart’ta cansız bedeni bulunmuştu.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Dinabongho’nun ölümüyle ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 3’ü yabancı, 8 kişi, farklı zamanlarda gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden 5’i savcılık ifadesinin ardından, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dina’nın ölümünden önce otomobiline bindiği Dursun A. da geçtiğimiz hafta içinde 3 kez gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılık tarafından tutuklama talebiyle 3 kez mahkemeye sevk edilen Dursun A., mahkeme tarafından 3’ünde de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Otopsi raporu ‘boğulma’ açıklamasını boşa düşürdü

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 27 Mart tarihli açıklamasında Dina’nın ölüm nedeni “boğulma” olarak olarak duyuruldu.

Dina’nın ön otopsi raporunda ise boğulmaya dair bir teşhis yapılamamış, “ölüm sebebi tespit edilemedi” deniliyor, laboratuvar sonuçlarının bekleneceği belirtiliyordu.

Gabon Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı’na Dinabongho’nun ölümüyle ilgili gelişmelerin bildirilmesi ve konunun takip edilmesi için nota verdi.

Gabonlu Dina'nın soruşturmasında çok tuhaf şeyler oluyor; savcı üç kez tutuklama istedi, mahkeme üç kez bıraktıGabonlu Dina’nın soruşturmasında çok tuhaf şeyler oluyor; savcı üç kez tutuklama istedi, mahkeme üç kez bıraktı

‘Arabanın uzun boylu bir erkek indi’

Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği, Dina’nın yalın ayak koştuktan sonra bindiği koyu renk otomobilin Dursun A.’ya ait olduğunu tespit etti. 10Haber’in adliye çevresinden aldığı bilgilere göre, gözaltına alınan Dursun A. ifadesinde yolda ilerlerken siyahi bir kadının önüne çıktığını ve onu arabaya aldığını anlattı.

Dursun A. konuşuyor:

“Pek fazla Türkçe bilmiyordu. ‘Düştün mü?’ diye sordum. O da bana ‘Abla dövdü’ dedi. ‘Hastane’ deyince arabaya aldım. Aracın sol arka kapısından bindi. Bu sırada farkettim ki kızın elinde yara yüzünde kan izleri vardı. Onu Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürmek istedim. Petrol istasyonunu geçtikten sonra bir anda arka kapıyı açtı ve arabadan atlayarak yolun karşısına geçti. Ben de arabanın kapısını kapattım ve yoluma devam ettim. Araçta benden ve kızdan başka kimse yoktu.”

Dursun A.’nın çok yakındaki hastane yerine daha uzak Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Dina’yı götürmek istemesi bir soru işaretiydi. Dursun A. bu durumu Dina’nın Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gitmek istediği şeklinde açıklasa da ifadesinin başında kızın arabaya bindiğinde Türkçe bilmediğini ve sadece ‘hastane’ dediğini söylüyordu. Ayrıca Dursun A. arabada Dina ve kendisinin olduğunu söylese de, tanık ifadesi onu yalanlıyordu.

Tanık M.Y. savcılık ifadesinde kızın indiği arabanın kapısından uzun boylu başka bir erkeğin daha indiğini söylüyordu. Üstelik bu tarif Dursun A.’ya benzemiyordu.

Bu durumlar şüphe uyandırıyor, Dursun A. yeniden gözaltına alınıyordu.

Olay gecesi komiseri aramış

Dursun A. olay gecesi neden polisi aramadığı sorulduğunda ise “Kızın başına böyle bir iş geleceği aklıma gelmedi” dedi. Başka birini arayıp aramadığı sorulduğunda ise tanıdığı C. adlı komiseri aradığını fakat ulaşamadığını söyledi. C. komiserin ertesi gün kendisine dönüş yaptığını ve yanında eşi olduğu için konuşamadığını belirtti.

Dina için özel ekip kuruldu... Kullandığı hatta baz sorunuDina için özel ekip kuruldu… Kullandığı hatta baz sorunu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.