Tesla’ya makineli tüfek monte eden Kadirov: Musk’ı ağırlamayı çok isterim

Çeçen lider Kadirov makineli tüfek taktığı Tesla Cybertruck ile poz verdi, Musk'ı ülkesine davet etti: "Rusya bu ziyarete aldırmaz."

Dünya 19 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Daha önce defalarca ağlamalarıyla, söylemleriyle ve bilumum garip konularla gündeme gelen Çeçen lider Ramazan Kadirov yine kendine yakışan bir acayiplikle manşetlerde. Kadirov bu kez Tesla’nın Cybertruck aracına makineli tüfek takıp poz verdi, ve Elon Musk’ı ülkesine davet etti. Bir de Cybertruck’ın Ukrayna’da savaşan Rus güçlerine verileceğini söyledi.

Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de makineli tüfek monte edilen Cybertruck’la gezen Kadirov, Tesla CEO’su Elon Musk’a övgüler yağdırdı. Cumartesi günü Telegram kanalında yayınlanan bir videoda Kadirov aracın tavanına monte edilmiş bir makineli tüfek önünde poz verirken görüldü. Boynuna taktığı mermiler ve kafasına geçirdiği kapüşonla adeta Assassin’s Creed oyunun bir karakteri gibi görünüyordu.

“En değerli misafirim” diye hitap ettiği Musk’ı Çeçenistan’a davet eden Kadirov “Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın böyle bu gezintiye aldıracağını sanmıyorum” diye de ekledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açık müttefiki Kadirov aracı Ukrayna’ya karşı savaşan Rus güçlerine bağışlayacağını da belirtti.

‘Boşuna canavar demiyorlar’

Kimi çevrelerce “siber canavar” olarak anılan aracı övmelere doyamayan Kadirov “Buna boş yere siber canavar demiyorlar. Şüphesiz dünyanın en iyi arabalarından biri ve bu canavarın birliklerimize pek çok fayda sağlayacağından eminim” de dedi.

İşkence ve yargısız infazlar da dahil olmak üzere insan hakları ihlalleri iddiaları nedeniyle ABD tarafından yaptırım uygulanan Kadirov kamyonu Musk’tan aldığını söyledi. Al Jazeera, Kadirov’un aracı nasıl aldığına dair açıklamasını teyit edemediğini yazdı.

Tesla da şimdilik bir açıklama yapmadı.

Tesla Cybertruck’ı ilk olarak 2019 yılında konsept bir araç olarak tanıttı ve geçen yıl satışa sundu. Araç şu anda sadece Kuzey Amerika’da satışta olsa da Musk bu yılın başlarında bir yatırımcı etkinliğinde aracın 2025 yılında diğer pazarlar için de onaylanabileceğini söylemişti.

Ukrayna, Rusya'nın emsalsiz füzesini vurdu, Bahmut'taki savaşta Wagner çıkıyor Kadirov giriyorUkrayna, Rusya’nın emsalsiz füzesini vurdu, Bahmut’taki savaşta Wagner çıkıyor Kadirov giriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.