Trump’ın ‘kaçık’ dediği Carroll yeni hakaret davasına hazırlanıyor

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, hakkında yeterince dava açılmamış gibi, CNN'de katıldığı bir programda şahsına açtığı cinsel taciz davasını kazanan E. Jean Carroll'a 'kaçık' dedi. Bu sözlerin ardından basına demeç veren Carroll'ın avukatına göre, eski başkana yeni bir hakaret davasını açılabilir.

Dünya 13 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Trump, programda yaptığı yorumlarla hem kendisine taciz davası açan Carroll'a hem de programın moderatörü Collins'e hakaret etti. Fotoğraf: CNN

Yazar E. Jean Carroll, ABD’nin eski başkanı Donald Trump’ın 27 yıl önce New York’taki bir mağazanın soyunma kabininde kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Ülkede zaman aşımına uğramış cinsel taciz davaları için şikayette bulunma hakkı verildiğinde bu hakkını kullanan Carroll, Trump’a açtığı davada haklı bulundu. Mahkeme, Trump’ın Carroll’a cinsel tacizde bulunduğuna hükmederek, eski başkanın yazara cinsel taciz ve hakaretten 5 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Trump ise kararı temyize taşıyacağını söyledi.

Davanın hemen ertesi günü New Hampshire’de CNN’in halk meydanı tarzındaki bir programına konuk olan Trump, seyircilerin sorularına cevap verdi. Konulardan biri de tecavüz davasından dolayı adaylığını çekmesini isteyen seçmenlerdi. Trump bu konuda konuşurken Carroll’ı tanımadığını ve ‘kaçık’ olduğunu söyledi. Ayrıca kadının kendisine yönelttiği suçlamaların ‘sahte ve uydurma’ olduğunu öne sürdü. Muhtemelen Cumhuriyetçi olduğu düşünülen seyirciler ise Trump’ın söylemlerine kahkahalarla karşılık verdi.

Trump’ın açıklamalarının ardından Carroll Times’a, Trump’ın sözlerinin dökümünü okuduğunu söyleyerek, “Bu çok aptalca, iğrenç, aşağılık ve iğrenç bir davranış. İnsanları yaralayan türden. Amerika’daki genç erkekler adına üzgünüm. Bir mağara adamı bakış açısından kadınları zamanı geçmiş görüşlerle ele alan bu saçmalıkları dinlemesinler” dedi.

Carroll’ın avukatı Roberta Kaplan, New York Times’a verdiği demeçte, eski başkana yeni bir hakaret davası açıp açmayacakları konusunda, “Her şey apaçık ortada, bu konuda ince eleyip sık dokumamız lazım. Artıları eksileri tartıp önümüzdeki günlerde bir karara varacağız” yorumunda bulundu.

CNN eleştiri oklarının hedefine oturdu

Program sırasında gizli belgeleri neden yetkililere teslim etmeyi reddettiği konusunda Trump’ı sıkıştıran moderatör Kaitlan Collins de eski başkan tarafından ‘ahlaksız’ olarak nitelendirildi. Son zamanlarda reyting sorunları yaşayan CNN’in bu yayını, reyting açısından sıradan programlarına göre başarılı bir sonuca ulaşsa da hem kendi bünyesinde çalışan gazeteciler hem de diğer gazeteciler yayını ‘facia’ olarak değerlendirdi.

Bunun sebebi ise Trump’a soru soran kitlenin yayın boyunca eski başkanın söylemlerini alkışlayıp gülmesiydi. Bu da yayın için seçilen kişilerin muhtemelen MAGA (Amerika’yı Yeniden Harika Yapma) hedefinin destekçileri olan Cumhuriyetçilerden olduğu fikrini güçlendirdi. Bu da kendini ‘haber alanında en güvenilir kaynak’ olarak tanımlayan CNN’in imajını sarstı. Twitter’da ‘CNN’i Boykot Et’, ‘CNN ile İşimiz Bitti’ ve ‘Hoşçakal CNN’ gibi kelimeler gündem oldu.

Trump tecavüz davasını TV'de anlatırken mağdura 'kaçık', moderatöre 'ahlaksız' dediTrump tecavüz davasını TV’de anlatırken mağdura ‘kaçık’, moderatöre ‘ahlaksız’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.