Trump yargılanıyor: Bu dava televizyondan yayınlanacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve beraberinde 18 sanığın yargılandığı Georgia'daki 2020 Başkanlık Seçimi'ni konu alan dava televizyon ve internetten canlı yayınlanacak. Fulton Bölgesi Yargıcı Scott McAfee, duruşmaların Fulton Bölge Mahkemesi'nin YouTube kanalından yayınlanacağını duyurdu.

Dünya 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Bu fotoğraf, ABD tarihinde bir ilk. Daha önce sabıka fotoğrafı çekilen bir ABD Başkanı yok.

2020 ABD Başkanlık Seçimleri’nde, Georgia’daki oy sayımına müdahaleyle suçlanan eski ABD Başkanı Donald Trump ve beraberindeki 18 kişinin yargılanacağı dava için kritik bir karar verildi.

Fulton Bölgesi Yargıcı Scott McAfee, tüm duruşmaların Fulton Bölge Mahkemesi’nin YouTube kanalı ve televizyonlar üzerinden canlı yayınlanmasını kararlaştırdı. 

Fakat bu durum davanın kesin olarak yayınlanacağı anlamına gelmiyor zira Trump’a yönelik davaların arasında kamuya açık yürütülen ilk yargılama olması beklenen bu davada sanıklardan herhangi biri davayı federal mahkemeye taşırsa McAfee’nin kararı geçersiz olacak.

Trump’ın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, davanın federal mahkemede görülmesi için başvuru yapmıştı.

Yargıç Scott McAfee, duruşmanın canlı yayınlanmasına karar verdi.

Sabıka fotoğrafını gelire çevirmişti

Davaya giden süreç ise şöyle gerçekleşmişti: Trump, Georgia eyaletinde 2020 seçim sonuçlarına müdahalede bulunduğu suçlamasıyla Atlanta büyük jürisi tarafından 15 Ağustos’ta suçlanmıştı.Trump ve beraberindekiler, Georgia’da yürürlükte olan ve RICO olarak bilinen, baskı ve şantaj yoluyla organize suç işleyenleri cezalandıran yasayı ihlalden suçlanıyor. Hazırlanan iddianame kapsamında 24 Ağustos’ta teslim olan ve daha önce belirlendiği üzere 200 bin dolarlık kefalet bedelini ödeyen Trump serbest kalmış ancak Fulton’daki rutin uygulama gereği teslim olduğu sırada tutuklama dosyası için ilk kez sabıka fotoğrafı çekilmişti. Trump, sabıka fotoğrafı çekilen ilk Amerikan başkanı olarak tarihe geçmişti. Fakat bu fotoğrafını da halihazırda devam eden seçim kampanyası için önemli bir gelir kapısına çevirmişti. Trump, sabıka fotoğrafının çekildiği 24 Ağustos’tan beri, adaylığı için 7.1 milyon dolardan fazla bağış topladı.

Batı'yı Trump endişesi sardı: Cumhuriyetçiler kazanırsa ABD'nin Ukrayna'ya desteği kesilebilirBatı’yı Trump endişesi sardı: Cumhuriyetçiler kazanırsa ABD’nin Ukrayna’ya desteği kesilebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.