Trump’ın Georgia seçimine müdahale davasında kefaleti belli: 200 bin dolar

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 yılındaki ABD Başkanlık seçimlerinde Georgia eyaletindeki sonuçları iptal ettirme girişimlerine dair davada gönüllü olarak teslim olacağonı aççıkladı. Fulton County bölge savcısının imzaladığı anlaşmaya göre 200 bin dolar kefalet ve duruşma öngörülüyor.

Dünya 23 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trump'ın teslim olacağı cezaevi çevresinde güvenlik önlemleri artırılacak.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkındaki dördüncü dava olan 2020 Georgia seçim sonuçlarını iptal ettirme teşebbüsüyle ilgili suçlamara ilişkin davada gönüllü olarak teslim olacağını açıkladı.

Kendi sosyal medya platformu Truth Social’da açıklama yapan Trump, “Perşembe günü Georgia, Atlanta’ya teslim olmak için gideceğim” ifadesnin kullanarak davanın siyasi amaçlı olduğunu kaydetti. CNN, Trump’ın yarın Atlanta’daki Fulton County hapishanesine teslim olmayı planladığını bildirmişti. CNN’in iddiasına göre bu tarih, Trump’ın avukatları ve Fulton County bölge savcılığı arasına pazartesi yapılan Trump’ı kefaleti ve serbest bırakılma koşulları üzerine yapılan müzakereler sırasında belirlendi.

Trump teslim olduğunda hapishane çevresinde güvenliğin artırılacağı bildirilirken, yapılan kefalet anlaşmasına göre eski başkan için 200 bin dolarlık kefalet ve duruşma öngörülüyor. Trump ayrıca anlaşma uyarınca tehdit edici sosyal medya mesajları göndermeme emriyle karşı karşıya kalacak.

Geçen hafta açıklanan 98 sayfalık “Georgia iddianamesinde” Trump ve 18 kişi hakkında, 2020 başkanlık seçimlerinde sonuçları değiştirme teşebbüsüyle bağlantılı toplam 41 suçlamada bulunuluyor.

Trump’ın Georgia davasında suçlanan eski kişisel avukatı John Eastman’ın bugün Fulton County yetkililerine teslim olması bekleniyor. Onun da 100 bin dolarlık kefalet anlaşması bulunuyor.

Trump hakkında 3 dava daha var

Georgia davası eski ABD Başkanı hakkındaki 4’üncü dava olurken ilk 3 dava şöyle sıralanmıştı:

Bir porno yıldızına sus payı ödemesi, Florida’da federal gizli belgeleri usulsüz kullandığı iddiası ve 2020 seçim yenilgisini yasadışı yollardan tersine çevirmeye çalışmak.

Trump ilk önseçim tartışmasına katılmayacak: 'Halk beni zaten tanıyor'Trump ilk önseçim tartışmasına katılmayacak: ‘Halk beni zaten tanıyor’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.