Biden ‘Yalnızca yüce Tanrı isterse’ demişti, fikir değiştirdi: Doktorlarım derse çekilirim

ABD seçimlerinden çekilmesi için baskı yapılan Biden "Yüce Tanrı isterse" yarıştan çekileceği yönündeki fikrini değiştirdi. ABD Başkanı, doktorları çekil derse aday olmayabileceğini açıkladı.

Dünya 17 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 5 Kasım’daki seçimlere giderken her gün yeni bir vukuat yaşanmaya da devam ediyor. Mevcut Başkan 81 yaşındaki Joe Biden’ın gaflarından, adaylıktan çekilmesi tartışmaları ile eski Başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a karşı düzenlenen suikast girişimi son günlerin en çok konuşulan konularından.

27 Haziran gecesi Trump ile CNN ekranlarında 90 dakika boyunca kozlarını paylaşmaya çalışan Biden, hem seçmenleri hem de partilileri için tam bir hayal kırıklığına neden olmuştu. En basit konularda dahi Trump’a karşı meramını anlatamayan, sesi kısık ve ne söylediği anlaşılmayan mevcut başkanın bilişsel sağlığına yönelik endişeler de bu yayından sonra ayyuka çıkmıştı. Münazara performansı ardından anketlerde Biden ciddi bir düşüş yaşarken seçmenlerine seslenerek “Yaşananların kötü bir münazaran gecesinden fazlası olmadığını” söylemişti.

İkna olanlar oldu; olmayanlar ise bir şans için Washington’da düzenlenen NATO’nun 75’inci yıl zirvesine beklemeye kuruldu. Eğer “27 Haziran, sadece kötü bir münazara gecesinden ibaretse NATO’da Biden’ın durumu kurtarması gerekir”di. Ancak başaramadı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’yi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ismiyle sahneye çağırdı, yardımcısı Kamala Harris’i ezeli rakibi Trump ile karıştırdı. Haliyle onun adaylık inadının kırılması için baskılar da arttı.

Önce çıkıp “Yalnızca yüce Tanrı izin verirse adaylıktan çekilirim” dedi Biden, şimdi de baskılara karşı biraz gücü kırılmış olacak, işi doktorlara kadar geriletti.

Demokratlar için bir başlangıç…

Sky News Kıdemli Siyasi Muhabiri Trudy McIntosh, ABD Başkanı Joe Biden’ın daha önce sadece “Yüce Tanrı’nın” kendisini başkanlık yarışından çekebileceğini söylediğini, ancak şimdi doktorların tıbbi tavsiyesinin de çekilmeyi düşünmesine neden olabileceğini kabul ettiğini yazdı.

McIntosh Sky News sunucusu Peta Credlin’e “O felaket münazaradan sonra verdiği ilk röportajda sadece Yüce Tanrı’nın kendisine yarıştan çekilmesini söyleyebileceğini söyledi. Şimdi ise işte şimdi buradayız, bir doktorun fikrini değiştirebileceğini söylüyor, bu Joe Biden’a dair endişeler taşıyan Demokratlar için bir başlangıç” dedi.

Durun, Trump'a hemen hazırlanmayın, suikast onun seçim şansını o kadar da arttırmadıDurun, Trump’a hemen hazırlanmayın, suikast onun seçim şansını o kadar da arttırmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.