Yunan adasında ölen BBC sunucusunun cesedi kolundaki saat sayesinde bulundu

Yunan adası Simi'de kaybolan ve beş gündür aranan BBC sunucusu Mosley'nin cansız bedenine kolundaki saatin parıltısı sayesinde ulaşıldı. Suç unsuruna rastlamayan arama kurtarma ekipleri ünlü sunucunun cesedini adli tıp kurumuna gönderdi.

Dünya 10 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
BBC'nin ünlü sunucusu Michael Mosley. / Fotoğraf: Shutterstock

BBC’nin aralıklı orucu tüm dünyaya tanıtan sunucusu Michael Mosley’nin cansız bedeni tatil için gittiği Yunanistan’ın Simi (Sömbeki) adasında bulundu. Beş gün süren arama kurtarma çalışmaları sonucunda ulaşılan cesedin Aya Marina Plajı yakınlardaki kayalık bölgede bulunduğu bildirildi.

68 yaşındaki deneyimli sunucunun eşi Dr. Clare Bailey de ölüm haberini doğruladı. Bailey “Neredeyse tüm hedeflerini başarmış olduğu gerçeğiyle teselli buluyoruz. İnanılmaz bir tırmanış yaptı, yanlış rotaya girdi ve kapsamlı çalışma yürüten arama ekibi tarafından kolayca görülemeyecek bir yere düştü” dedi.

Eşinin cesedinin bulunduğunu doğrulayan Bailey “nereden başlayacağını tam olarak bilmediğini” söyledi. İngiliz basınına yaptığı açıklamada hüzünlü eş şunları söyledi: “Komik, nazik ve zeki kocam Michael’ı kaybetmek gerçekten çok yıkıcı. Birlikte inanılmaz şanslı bir hayatımız oldu. Birbirimizi çok seviyorduk, birlikte çok mutluyduk.”

Mosley ile tıp fakültesinde tanışan Bailey çocuklarının desteğiyle “inanılmaz derecede gurur duyduğunu” ifade etti: “Ailem ve ben dünyanın dört bir yanındaki insanlardan gelen yoğun sevgi karşısında büyük ölçüde teselli olduk. Michael’ın çoğumuz için çok büyük bir anlam ifade ettiği açık” dedi.

Bailey bilimsel teorileri defalarca kendi vücudu üzerinde test eden Mosley’nin maceracı bir adam olduğunu ve bunun “onu bu kadar özel kılan şeylerin bir parçası” olduğunu ekledi ve şöyle devam etti:

“Simi’de onu bulmak için yorulmadan çalışan insanlara minnettarız. Adada Michael’ın adını bile duymamış olan bu insanlardan bazıları şafak vaktinden akşam karanlığına kadar yorulmadan çalıştı. Bize büyük saygıyla yaklaşan basına da çok müteşekkiriz. Çocuklarımıza ve harika bir arkadaş çevresine sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Hepsinden önemlisi, Michael’la bu hayatı yaşadığım için kendimi çok şanslı ve mutlu hissediyorum.”

Arama kurtarma çalışmalarının beşinci gününde Mosley’nin kamu yayın kuruluşu ERT’de çalışan bir kameraman tarafından keşfedildiği bildirildi. Ceset yalnızca tekneyle veya yürüyerek ulaşılabilen küçük bir tatil yerinin yanında, çit yakınındaki kayalık arazide bulundu. Tesis eşini ve arkadaşlarını bıraktığı körfezin karşı tarafında ve en son görüldüğü Pedi’ye yaklaşık 30 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor.

Saat detayı bulunmasını sağladı

Ekipler arama çalışmalarının zorlu hava koşullarında yapıldığını vurguluyordu. Sıcaklıkların öğleden sonra 40 santigrat derecenin üstüne çıktığı Sömbeki’de bu hafta da olağanüstü hava durumu uyarıları yapılıyor.

Polis sözcüsü Konstantina Dimoglou “Saatinden ve kıyafetlerinden Dr. Mosley olduğu anlaşılıyor” dedi. Bir polis kaynağı BBC’ye ünlü sunucunun birkaç gündür önce öldüğünün tespit edildiğini söyledi.

ERT gazetecisi Aristides Miaoulis “Aya Marina körfezine gittiğimizde yerini tespit ettik” dedi ve ekibin kamera operatörü görüntülerine baktığında “tuhaf bir şey” fark ettiğini anlattı. Maioulis’in aktardığına göre Mosley’nin cesedi kolundaki saatin güneş ışınlarının etkisiyle parlaması sayesinde tespit edilebildi. Ceset bulunduğunda denizden 50 metre uzaktaydı.

Mosley’nin cesedi fark edildikten birkaç saat sonra daha büyük bir ada olan Rodos’a nakledildi. Çarşamba günü kaybolan Mosley’nin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedinin Rodos Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü, şu an bir suç unsuruna rastlanmadığı kaydedildi. Yetkililer talihsiz sunucunun düşme sonucu başından yaralanarak ölmüş olması ihtimali üstünde durulduğunu açıkladı.

İlk değerlendirmede pazar günü erken saatlerde adaya giden bir adli tabip de cinayet ihtimalini dışladı. Doktor Mosley’nin düştüğü sırada oluşmuş olabilecek kafasındaki yara dışında suç teşkil edecek bir işaret bulunmadığını ekledi.

Keşif arama ekiplerinin dikkatini Ayia Marina plajına yakın kayalık çıkıntıdaki bir dizi mağaraya çevirdiği gün yapıldı. Kasıtlı olarak bulanıklaştırılan görüntüler kalıntıların sahil beldesine yakın bir tel örgünün yanındaki kayalık arazide bulunduğunu gösterdi. Mosley’nin son görülmesinden yaklaşık 20 dakika sonra çekilen güvenlik kamerası görüntüleri ünlü İngiliz doktoru Pedi’de bir restoranın önünde şiddetli güneşten şemsiyeyle korunurken gösteriyordu.

Mosley: Aralıklı orucu popülerleştiren Emmy Ödüllü ünlü sunucu

Mosley “5-2” adı verilen aralıklı oruç diyetini popüler hale getirmesiyle de biliniyordu. BBC’de yayımlanan sağlık programı “Trust Me, I’m a Doctor” serisinin yıldızlarından biri olan Mosley ITV’nin “This Morning” programlarına düzenli olarak katılıp sağlıkla ilgili tavsiyelerde bulunuyordu.

Daily Mail’de de köşe yazıları kaleme alan doktor birçok belgeselle de adını duyurmuş, bunlardan biriyle Emmy Ödülü almıştı.

Michael Mosley ve kendisi gibi bir doktor, yazar ve sağlık yaşam savunucusu eşi Clare Bailey Mosley’nin dört çocuğu var.

Aralıklı orucu popülerleştiren İngiliz doktor ve sunucu, Yunanistan'ın Simi adasında kaybolduAralıklı orucu popülerleştiren İngiliz doktor ve sunucu, Yunanistan’ın Simi adasında kayboldu

Aralıklı oruç diyeti sahiden faydalı mı?Aralıklı oruç diyeti sahiden faydalı mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.