Yunanistan Savunma Bakanı’ndan Türkiye değerlendirmesi: Bu fırsatı heba etmeyelim

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, 6 Şubat deprem felaketinin ardından iki ülke arasındaki yakınlaşmanın önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. Yunan bakan, tüm sorunların sihirli bir şekilde çözülemeyeceğini ama fırsatların heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

Dünya 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İki ülke savunma bakanı 4 Nisan'da Hatay'da bir araya gelmişti.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından iki ülke arasındaki yakınlaşmanın değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, 4 Şubat Salı günü Türkiye’de mevkidaşı Hulusi Akar tarafından ağırlanmasına dair izlenimlerini paylaştı. 

Türkiye ziyareti için “Mükemmel bir misafirperverlik, aile ortamı, pozitif bir samimiyet” diyen Yunan bakan, ikili ilişkiler açısından bir fırsat penceresi doğduğunun altını çizdi.

20 yıl sonra bir Yunan savunma bakanının yaptığı ilk ziyaret olan buluşmada, iki mevkidaşın görüşme masasında tansiyonun düşürülmesi gerekliliği, tatbikatların önceden belirlenmiş uluslararası tatbikatlar dışında sınırlandırılması, 15 Haziran-15 Eylül döneminde Ege’nin uluslararası suları ve hava sahasında tatbikatlardan kaçınılmasını öngören moratoryum süresinin bir ay uzatılması gibi konuların ele alındığını kaydetti.

Panayotopulos, iki ülkenin de diyalogdan yana olduğunu söylerken şöyle konuştu: “Her zaman öyleyim ama sezgilerim mevcut farklılıkları tartışmak için gerçekten de bir fırsat alanı olduğu yönünde. Bu fırsatların heba edilmesine izin vermemek gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu elbette tüm sorunların sihirli bir şekilde çözüleceği anlamına gelmiyor. Ancak her halükarda bunu yapmalıyız.”

Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde yumuşama sürüyor: Ege ve Akdeniz'in dostluk denizi olması dileğimizTürkiye-Yunanistan ilişkilerinde yumuşama sürüyor: Ege ve Akdeniz’in dostluk denizi olması dileğimiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.