Yunanistan’dan Le Monde’a tepki: Türkiye seçimlerindeki haritada Yunan adalarını Türkiye toprağı gösterdi

Fransız Le Monde gazetesinin Türkiye seçimlerine dair haberi, Yunanistan'la kriz çıkardı. Ege'deki adaları Türkiye toprağı olarak gösteren harita nedeniyle Yunanistan'ın Paris Büyükelçisi gazeteye mektup yazıp hatanın düzeltilmesini istedi. Le Monde, haberi düzeltip tekrar yayınladı.

Dünya 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Fransız, Le Monde Türkiye’deki seçimleri haberleştirirken Yunan adalarını Türkiye toprağı olarak gösterince, Atina’nın tepkisini çekti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yunanistan’ın Paris Büyükelçisi’ne talimat verip yanlışa müdahale etmesini istedi.

Le Monde, haritada Yunanistan’ın Ege’deki adalarını Türkiye’ye ait gösterdi.

Türkiye haritasına Ege’deki adaları da dahil eden gazeteye, İngilizce ve Fransızca olarak yayınlanan haritalar nedeniyle büyükelçi gazeteye bir mektup yollayarak haritanın yanlış olduğunu hatırlattı ve bilgilerin doğruluğu ve kesinliğini netleştirmek ve okur kitlesinde oluşabilecek kafa karışıklığını önlemek için söz konusu haritanın derhal silinerek gazetenin İngilizce ve Fransızca çevrimiçi versiyonunda yeniden yayınlanmamasını istedi.

Kısa süre sonra gazete, haberinde değişiklik yaparak, durumu düzeltti.

Dünya basınında Türkiye seçimi: Gerilim filmine dönüştüDünya basınında Türkiye seçimi: Gerilim filmine dönüştü

Seçime dış tepkiler | Biden 'benden uzak olsun' havasında: Umarım kim kazanırsa kazanırSeçime dış tepkiler | Biden ‘benden uzak olsun’ havasında: Umarım kim kazanırsa kazanır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.