Kuntz: Almanya için adım geçiyor, demek ki kötü hoca değilim

Türkiye, 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olurken ev sahibi Japonya'yı saf dışı bırakmıştı 21 yıl sonra iki takım hazırlık maçında karşı karşıya geliyor. Teknik direktör Kuntz, "Almanya için isminiz geçiyor" denmesi üzerine "Demek ki kötü hoca değilim" yanıtını verdi.

Spor 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kuntz, "Hâlâ burada hocayım. Ne yaptığımızı biliyorum. Euro 2024'e katılacağız" dedi.

Türkiye A Milli Takımı, Japonya ile 21 yıl sonra karşı karşıya hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Belçika’nın Gent kentinde bulunan Cegeka Arena’da oynanacak karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Allard Lindhout yönetecek. Lindhout’un yardımcılıklarını Rens Bluemink ve Roy de Nas yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Jonathan Lardot olacak. Müsabakada Erwin Blank VAR, Ingmar Oostrom ise AVAR olarak görev yapacak. 15.20’de başlayacak maç TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Üçüncü kez rakip olacak Türkiye ve Japonya arasındaki son mücadele 2002 Dünya Kupası’nda oynandı. Ay-yıldızlı ekip, 18 Haziran 2002’de oynanan son 16 turu mücadelesini Ümit Davala’nın golüyle 1-0 kazanarak Dünya Kupası’nda adını çeyrek finale yazdırdı. İki takım arasındaki ilk maçsa 15 Haziran 1997’de oynandı. Japonya’nın Nagai şehrinde oynanan Kirin Kupası mücadelesini ev sahibi takım, Morishima’nın golüyle kazandı. FIFA Dünya sıralamasında ASya ülkeleri arasında birinci durumda olan Japonya 20, Türkiye 41. sırada bulunuyor. Japonya Milli Takımı, üç gün önce Almanya’yı deplasmanda , Ueda, Asano ve Tanaka’nın golleriyle 4-1 mağlup etmeyi başardı. Almanya Futbol Federasyonu, bu karşılaşmanın ardından milli takım teknik direktörü Hansi Flick ile yollarını ayırdı.

Riva toplantısında Kuntz'un defteri dürüldü mü? Büyükekşi’den 'Avcı' açıklamasıRiva toplantısında Kuntz’un defteri dürüldü mü? Büyükekşi’den ‘Avcı’ açıklaması

Stefan Kuntz: Az süre alan oyuncular sahaya çıkacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Japonya maçı öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı. Japonya’nın Almanya’yı 4-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendiren Stefan Kuntz, “Alman vatandaşı olarak, Japonya’nın son maçının skoru bizi üzmüş olsa da orada Japonya’nın oynadığı net oyun ve aldıkları skor, takımımız, taraftarlar ve medya için ne kadar kaliteli ve saygın bir takım olduklarını tekrar göstermiş oldu” dedi.Japonya’nın çok teknik ve taktik yönden özellikli bir takım olduğunu söyleyen Kuntz konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim de düşüncemiz hazırlık maçında şimdiye kadar süre veremediğimiz oyunculara süre vermek. Japonya çok koşan, seri oyunculara sahip. Bizim de buna göre disiplinli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Japonya’nın kazandığı Almanya maçını benim takımım da izledi. Ne kadar efor sarf etmemiz gerektiğini görmüş oldular. Bizim için önemli olan onlara vereceğimiz karşılık kadar kendi oyunumuzu sahaya yansıtıp, onlar kadar bizim de onları zorlamamız olacaktır.”

Stefan Kuntz ve İsmail Yüksek basın mensuplarının önüne çıktı.

Alman teknik direktör, “Göreve başladığımda Hamit Bey ve yönetimle hedeflediğimiz ilk konu, Dünya Kupası’na katılmak ve Uluslar Ligi’nde bir lig yukarı çıkmaktı. Portekiz karşısında ne yazık ki imkanımızı kaçırdık, son ana kadar kovaladık, iyi bir imkan da elimize geçmişti. Fakat Uluslar Ligi’nde rahat bir şekilde B kategorisine çıktık. Göreve geldiğimizden bu yana birçok oyuncuya milli takım şansı verdik, Anadolu takımlarında oynarken çoğu, büyük takımlara transfer yaptı. Görevimiz sürecinde Burak gibi çok önemli bir forvet, milli takım kariyerine son verdi. Böyle bir değişimin de üstesinden gelmemiz gerekti. 19 maçlık serüvende gol atma sorumluluğunu birçok oyuncuya devretmek zorunda kaldık. Bunu başardığımızı düşünüyorum. Gidişatta genel bir gelişim olduğunu da gözlemliyorum” dedi.

Türkiye'nin Japonya maçı öncesi iki fireTürkiye’nin Japonya maçı öncesi iki fire

‘Demek ki iyi hocayım’

Kuntz futbolcuların kendisinden rahatsız olduğu iddiasına yanıt verdi. Ermenistan maçı sonrası tüm oyuncularla ve takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ile konuştuğunu vurgulayan Kuntz şunları söyledi: ” Yalan temelli konular beni ilgilendirmiyor. Bu hiçbir şekilde yapılmayacak bir durum. Bu tarz durumlar, sosyal medyadan inanılmaz hakaretler işittiğim bir hale geliyor. Hala burada hocayım. Ne yaptığımızı biliyorum. EURO 2024’e katılacağız.”

“Almanya Milli Takımı ile adınız geçiyor?” sorusunu da yanıtlayan Kuntz, “Demek ki o kadar kötü bir hoca değilim” diye konuştu.

Türkiye'ye Euro 2024 yolunda Ermenistan çelmesiTürkiye’ye Euro 2024 yolunda Ermenistan çelmesi

‘Bu jenerasyonun en büyük hayali Avrupa Şampiyonası’na katılmak’

Milli futbolcu İsmail Yüksek, “Japonya, çok değerli bir takım. Çoğu oyuncusu Avrupa’da mücadele ediyor. Çok disiplinli, planlarına sadık, mücadeleci bir takım. Son Dünya Kupası’nda İspanya, Almanya ve Kosta Rika gibi ülkelerin olduğu gruptan lider çıkmayı başardılar. Son 16’da da Avrupa Şampiyonası’ndaki rakibimiz Hırvatistan’a penaltılarla elendi. Japonya maçı, ekim ayında oynayacağımız Hırvatistan ve Letonya karşılaşmalarını değerlendirmek adına değerli bir müsabaka olacak” dedi.

A Milli Takım’ın Japonya maçına Hollandalı hakemA Milli Takım’ın Japonya maçına Hollandalı hakem

1-1 berabere biten Ermenistan maçı hakkında da konuşan İsmail Yüksek şunları söyledi: “Özellikle ilk yarıda değerlendiremediğimiz fırsatlar vardı, değerlendirsek çok farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi. İkinci yarıda oyunun bazı bölümlerinde konsantrasyon eksikliği yaşadık. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Hocamız ve ekibi gerekli analizleri yaptı, önümüzdeki maçlarda bu eksikleri azaltmaya çalışacağız. Bu jenerasyonun en büyük hayali Avrupa Şampiyonası’na katılmak. Bu hedefi bilerek sahada mücadele ediyoruz. Umarım da katılacağız. Grupta avantajlı bir durumdayız, kaybedilmiş bir şey yok. Türk Milli Takımı’nın hedefi her zaman en üsttedir. Bunu bilerek sahada mücadele ediyoruz.”

Hajime Moriyasu, Almanya maçında şans bulamayan futbolcuları oynatacağını söyledi.

Japonya Teknik Direktörü Hajime Moriyasu ise Türkiye karşılaşmasına Almanya maçında oynamayan oyuncuların ağırlıklı olacağı bir kadro ile çıkacaklarını söyledi. Moriyasu, şöyle konuştu: “İlk 11’imi değiştirmeye karar verdim. Almanya maçında oynamayan futbolcular maçta oynamak istiyorlar. Bu bence takım için iyi bir şey çünkü takımın rotasyon şansını arttıran bir şey. Böylece bütün oyuncular takımın felsefesini daha iyi anlamaya başlayacaklar. Oyuncularıma şunu hatırlattım Türkiye maçında Almanya’ya karşı oynadığımızdan daha iyi bir maç oynamalıyız çünkü hiç kolay maç olmayacak.”
Japon teknik direktör, forvet oyuncusu Ayase Ueda’nın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığını da söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.