Yunanistan’dan Türkiye’ye yangın söndürme uçağı için teşekkür

Yunanistan'da devam eden orman yangınları için Türkiye'den giden destek iki ülke arasındaki ilişkilerdeki iyiye gidişi sürdürdü. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Twitter üzerinden Türkçe olarak da paylaştığı mesajında yangın söndürme desteği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Dünya 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, ülkede kontrol altına alınmaya çalışılan yangınlara müdahale için uçak ve helikopter gönderen Türkiye’ye teşekkür etti. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından Türkçe de paylaşılan mesajda, “Yangın söndürme desteği ve şiddetli orman yangınlarıyla mücadelede Yunanistan’a yardım ettiği için Türkiye’ye teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de sosyal medya hesabından, “Orman yangınlarıyla mücadelemizde bize yardımcı olması için 2 itfaiye uçağı ve 1 helikopter gönderen Türkiye’ye şükranlarımızı sunarız. Teşekkürler Türkiye” paylaşımı yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 2 amfibik yangın söndürme uçağı ve 1 yangın söndürme helikopteri 9 kişilik uçuş ekibiyle dün sabah Atina’ya ulaşarak yangın söndürme çalışmalarına destek vermeye başlamıştı.

Rodos’ta itfaiyeciler mahsur kaldı

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Rodos Adası’nda devam eden yangın kontrol altına alınamadı ve İpseni bölgesinde söndürme çalışmalarında yer alan itfaiye ekibi yangında mahsur kaldı. Yetkililer, sıcak hava dalgası nedeniyle ülke genelinde yangın riskinin yüksek olduğuna dair uyarılar yapıyor.

Filmler boyunca Yunanistan’a yolculukFilmler boyunca Yunanistan’a yolculuk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.