Gıdacılara 20 günde 39 milyon 629 bin TL ceza kesildi

Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı denetimlere Tarım ve Orman Bakanlığı da gıda alanında dahil oldu. Bakanlık 1 Haziran’da başlattığı denetimlerde 608 kişi ve iş yerine 39 milyon 629 bin 334 TL idari para cezası kesti.

Ekonomi 20 Haziran 2024
7 bin 500'den fazla gıda kontrol görevlisi tarafından Kurban Bayramı öncesinden başlayarak Türkiye genelinde gıda resmi kontrollerini yoğunlaştırdı.

Ticaret Bakanlığı’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı da denetimlere devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kurban Bayramı öncesinden başlayarak 1 Haziran 2024’den bugüne kadar Türkiye genelinde toplam 56 bin 38 denetim yapıldığını belirterek “Bu denetimler sonucunda 608 kişi/iş yerine toplamda 39 milyon 629 bin 334 TL idari para cezası uygulandı. Üç işletme için de savcılığa suç duyurusu yapıldı” dedi.
Bakan Yumaklı yaptığı yazılı açıklamada tarladan çatala kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmanın, güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmanın gayreti içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

7 bin 500’den fazla personelle denetim yapıldı

Piyasada haksız rekabetin etkin bir biçimde önlenmesi için de çaba gösterdiklerini söyleyen Yumaklı Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 2023 yılında 1 milyon 300 bin gıda resmi kontrolü gerçekleştirdiklerini ve bu kontrollerde 18 bin 948 işletme hakkında idari para cezası uyguladıklarına dikkat çekti. Yumaklı gıda güvenilirliğini teminen yürütülen bu faaliyetlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde aksatmadan, titizlikle ve aralıksız yürütüldüğünün altını çizerek 7 bin 500’den fazla gıda kontrol görevlisi tarafından Kurban Bayramı öncesinde başlayarak Türkiye genelinde gıda resmi kontrollerinin yoğunlaştırıldığını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı hallerde eş zamanlı denetim yapacakTicaret Bakanlığı hallerde eş zamanlı denetim yapacak

Ticaret Bakanlığı nihayet uyandı, 'maskeli' fiyat artışına para cezası geliyorTicaret Bakanlığı nihayet uyandı, ‘maskeli’ fiyat artışına para cezası geliyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.