450 bin kişinin kura beklediği konut projesinde nihayet imzalar atıldı

450 bin kişinin kurasını beklediği Emlak Konut GYO ile THY tarafından hayata geçirilecek 13 bin konutluk Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı. Yüklenicisi Kuzu Toplu Konut İnşaat olan projenin sözleşme bedeli 3,3 milyar TL.

Ekonomi 2 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Yaklaşık 13 bin konutun yapılacağı Yenişehir Evleri projesi için geçen yıl haziranda başvuru yapan 450 bin kişi bir an önce kuraların çekilmesini bekliyor.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) İstanbul Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım sözleşme imzalanması hakkında açıklama yaptı.

Emlak Konut GYO ile Türk Hava Yolları (THY) arasında imzalanan 28 Mayıs 2018 tarihli sözleşme kapsamında ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 3. Etap 1. Kısım Konut, Ticaret ve Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi’nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 27 Şubat’ta imzalandı. Projenin sözleşme bedeli ise 3 milyar 334 milyon 500 TL+KDV olarak açıklandı.

İstanbul Havalimanı’na yakın konumda hayata geçirilecek Yenişehir Evleri projesinde 1+1, 2+1, 3+1 konut tipleri yer alıyor. Projede toplam 12 bin 500 civarında konutun olması planlanıyor.

Emlak Konut GYO ile THY ortaklığıyla hayata geçirilen sosyal konut projesinde toplam konut sayısı üzerinden en fazla kontenjan yüzde 20 ile gençlere ayrılmıştı. Ayrıca projeden engelli vatandaşlara yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5 kontenjan ayrıldığı belirtildi.

2023 Aralık ayında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Arnavutköy’de İstanbul Havalimanı’na 5.5 kilometre uzaklıkta inşaatları devam eden 12 bin 500 civarındaki konutlardaki son durum inceledi.

2025 Mayıs’ta teslim edilmeye başlayacak

Ahmet Bolat,  1. ve 2. etap olarak yapım çalışmalarına başlanan yaklaşık 3 bin konutun 2025 Mayıs ve Haziran aylarında teslim edilmeye başlayacağını açıkladı. Ayrıca projenin kalan 9 etabının da ihalelerinin yakın zamanlarda tamamlanacağının ve temel atma işlemlerine başlanacağının altını çizen Bolat “Şimdiden İstanbul’a ve tüm THY ailesine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

THY-Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri’nde yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunuluyor. Proje kapsamında ilk sene için taksit ödeme rakamları, 1+1 daire için 7.500 TL, 2+1 daire için 10.000 TL ve 3+1 daireler için de 15.000 TL şeklinde açıklandı.

450 bin kişi kura çekilmesini bekliyor

2 Haziran 2023’te başvuruların sonlandırıldığı Arnavutköy Yenişehir projesine 450 bin kişi başvurmuş ancak aradan geçen 9 aya rağmen kura çekimi konusunda açıklama yapılmamıştı. Kura tarihinin gecikmesine ilk zamanlarda gerekçe olarak yoğun talep gösterilmişti. Yoğun talep nedeniyle başvuru yapan bireylerin şartlarının tek tek incelenmesinin zaman aldığı dile getirilmişti. Süreci uzatan diğer etkenler olarak da temmuz ayında yaşanan genel müdürlüğü değişimi olarak gösterilmişti. Emlak Konut GYO’da beş yıl genel müdürlük görevini sürdüren Hakan Gedikli’nin yerine Cengiz Erdem getirilmişti.

İhale sözleşmesinin imzalanmasının ardından projeye başvuran vatandaşlar kuraların en yakın zamanda çekilmesini bekliyor.

450 bin kişi konutta en uzun beklenen kuraya takıldı450 bin kişi konutta en uzun beklenen kuraya takıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.