5,2 milyon kişi halka arzına katılmıştı: TAB Gıda, borsaya tavandan girdi

8-19-20 Ekim 2023 tarihlerinde halka arz edilen paylarına yaklaşık 5,2 milyon kişiden rekor talep alan TAB Gıda, dün borsada işlem görmeye başladı. Şirketin hisseleri TABGD koduyla ilk gününde tavan fiyattan işlem gördü.

Ekonomi 27 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
TAB Gıda payları Yıldız Pazar'da işlem görmeye başladı. 130 TL'den halka arz edilen TABGD payları, açılışta yüzde 10 artışla 143 TL seviyesine çıktı.

Marka portföyünde Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro ve Subway olmak üzere 5 global, Usta Dönerci ve Usta Pideci olmak üzere 2 ulusal marka bulunan TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin payları, dün borsada tavan fiyattan işlem görmeye başladı. 18-19-20 Ekim 2023 tarihlerinde halka arz edilen payları, ilk işlem gününde tavan fiyattan açıldı. TAB Gıda payları Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı.
130 TL’den halka arz edilen TABGD payları, açılışta yüzde 10 artışla 143 TL seviyesine çıktı.

Dev bir halka arz geliyor: İnşaatçı babanın köfte ekmekçi oğulları dev bir şirket yarattıDev bir halka arz geliyor: İnşaatçı babanın köfte ekmekçi oğulları dev bir şirket yarattı

Halka arz büyüklüğü 6 milyar 825 milyon TL

TAB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka arzı, Ata Yatırım Menkul Kıymetler AŞ, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde yapılmıştı.
TAB Gıda’nın halka arzına yaklaşık 5 milyon 185 bin kişi katılılırken; böylelikle Borsa İstanbul tarihinin halka arz yatırımcı rekoru kırılmıştı. Halka arz büyüklüğü ise 6 milyar 825 milyon TL olarak gerçekleşmişti.

Tarihin TL bazında en büyük halka arzına onayTarihin TL bazında en büyük halka arzına onay

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.