6 yılın kâr rekorunu kırdı, 6,8 milyar dolara çip fabrikası kuracak

Yılın ikinci çeyreğinde 3.96 milyar dolarla 6 yılın en yüksek kârını açıklayan çip üreticisi SK Hynix, Güney Kore'de 6,8 milyar dolara fabrika kurmaya hazırlanıyor. Nvidia'nın da tedarikçilerinden biri olan şirket fabrikayı 2027'de tamamlayacak.

Ekonomi 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Nisan-haziran tarihleri arasında 3.96 milyar dolarla 2018’den bu yana en yüksek faaliyet kârına ulaşan Güney Koreli çip üreticisi SK Hynix, dev yatırım için kolları sıvadı. Nvidia’nın tedarikçilerinden olan şirket Güney Kore’de yarı iletken üretim tesisi kurmak için 6.8 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Tesis, ülkenin başkenti Seul’ün güneyinde, hükümetin devasa bir yonga operasyonları kompleksi inşa etmeyi planladığı Yongin Yarı İletken Kümesi’nde inşa edilecek. Bu, SK Hynix’in bu kümedeki ilk üretim tesisi olacak. Gelecek yıl mart ayında inşaatı başlayacak olan tesisin Mayıs 2027’de tamamlanması planlanıyor.

Dizüstü bilgisayarlardan sunuculara kadar her şeyde kullanılan hafıza çipleri üreten SK Hynix, dünyanın en büyük üç üreticisinden biri. Şirket son zamanlarda, Nvidia’ya tedarik ettiği yüksek bant genişlikli bellek ile başarı elde etti.

Bu agresif yatırım, hem SK Hynix’in hem de Güney Kore hükümetinin yapay zeka uygulamaları için önemli olan bellek alanındaki liderliğini sürdürme çabasını gösteriyor. Seul’ün yarı iletken girişimlerini desteklemek için milyarlarca dolarlık taahhüdü bulunuyor.

Bilgisayar çiplerinin karaborsası mı olur demeyin, Nvidia işlemcilerin hem karaborsası var hem de kaçakçılığıBilgisayar çiplerinin karaborsası mı olur demeyin, Nvidia işlemcilerin hem karaborsası var hem de kaçakçılığı

Nvidia mühendisleri hisselerden zengin oldu, on milyonlarca dolarlık servetle işten ayrılıyorlarNvidia mühendisleri hisselerden zengin oldu, on milyonlarca dolarlık servetle işten ayrılıyorlar

Nvidia, Microsoft ve Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi olduNvidia, Microsoft ve Apple’ı geride bırakarak dünyanın en değerli şirketi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.