62 bin emekli trenle indirimli yolculuk yaptı

2024'ün emekli yılı ilan edilmesi nedeniyle trende indirim yapılmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tren biletlerinde emeklilere yönelik 1 Nisan’da başlanan yüzde 10 indirimden bugüne kadar 62 bin kişinin yararlandığını açıkladı.

Ekonomi 21 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İndirimli yolculuk 1 Nisan itibarıyla yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde başlatılmıştı.

Emekli yılı ilan edilen 2024’te emeklilere yönelik olarak 1 Nisan itibarıyla yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerde başaltılan yüzde 10 indirim kampanyasından 62 bin emekli faydalandı. Uygulamanın sonuçları hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Emeklilerimiz, seyahatlerinde ağırlıklı olarak YHT’leri tercih ediyor. İndirimi başlattığımız nisan ayının başından bu yana YHT’lerle 37 bin 500, ana hat trenleri ile 10 bin 321, bölgesel trenlerle ise 14 bin 240 emeklimiz yolculuk yaptı” dedi.


Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ‘Turuncu Masa’ uygulamasıyla yaşlı veya hareket kısıtlısı vatandaşlara destek olduklarını söyledi.

‘Turuncu Masa’ uygulamasıyla destek

Son 22 yılda 275 milyar dolarlık ulaşım altyapısı yapıldığını vurgulayan Uraloğlu, emekli vatandaşların hayatlarının ikinci baharında günlük yaşamın içinde yer almaları ve toplumdan kopmamaları için her türlü tedbiri almaya devam edeceklerini ifade etti. Uraloğlu, emeklilere seyahatleri sırasında da kolaylıklar sağladıklarına dikkati çekerek şöyle konuştu: “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı olan emeklilerimiz başımızın tacıdır. Onları trenlerimizde misafir etmekten mutluluk duyarken trenlerimizde konforlu ve güvenli seyahat edebilmeleri için de her türlü tedbiri alıyoruz. Hayata geçirdiğimiz ‘Turuncu Masa’ uygulamasıyla yaşlı veya hareket kısıtlı vatandaşlarımıza destek oluyoruz.”

PTT'den emeklilere kargoda yüzde 20 indirimPTT’den emeklilere kargoda yüzde 20 indirim

Emeklilere tatil göründü: Yazın KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabileceklerEmeklilere tatil göründü: Yazın KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecekler

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.