80 yıllık şarapçı Yazgan, kurtuluşu konkordato ilan etmekte buldu

İzmir merkezli 80 yıllık ödüllü şarap markası olan Yazgan Şarapçılık’ın konkordato başvurusu kabul edildi. Şirket, borçlarını 6 ay sonra 12 eşit taksitte 3’er aylık dönemlerle ödeyecek.

Ekonomi 7 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Sıkıntıda olan şarap üreticilerinden Yazgan Şarapçılık'ın konkordato isteği mahkeme tarafından kabul edildi.

İzmir merkezli 80 yıllık ödüllü şarap üreticisi Yazgan Şarapçılık’ın iflas etmemek için yaptığı konkordato başvurusu mahkeme tarafından onaylandı.  Egedesonsöz’den Metehan Ud’un haberine göre, 1943 yılında İzmir’in Karşıyaka ilçesinde üretime başlayarak yola çıkan Yazgan Şarapçılık markası borçlarını ödeyip yaşadığı darboğazı aşarak yoluna devam etmek için konkordato talep etmişti.

Başvuru dosyasını inceleyen İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi 1 yıllık kesin mühlet kararı vermişti. Bu süreçte kayyum atanan şirketin alacakları belirlenerek ödeme takvimi oluşturuldu. Oluşturulan ödeme takvimi kesinleştirilerek mahkeme tarafından onaylandı. Mahkeme hem şirket hem de şirketin 4 ortağından 3’ü hakkındaki konkordato kararını kesinleştirdi.

Borçlar 6 ay sonra 12 eşit taksitte 3’er aylık dönemlerle ödenecek. Kararla konkordato komiserlerinin de görevine son verildi. Karara karşı çıkan alacaklılar istinafa başvurabilecek.

Bir geceyarısı haberi: Devlet bu sabaha karşı 03.00’te şarapla barıştı mı?Bir geceyarısı haberi: Devlet bu sabaha karşı 03.00’te şarapla barıştı mı?

Konkordato nedir?

Konkordato kollektif bir borç tasfiye prosedürü olarak nitelendirilir. Bir borçlunun mali durumunun kötüleşmesi sonucu, borçlarını ödemekte zorlanması durumunda uygulanan bir hukuki işlem olarak tanımlanır. Borçlu, konkordato talebiyle mahkemeye başvurur ve mahkeme tarafından verilecek kararla konkordato süreci başlar. Konkordatoya, iflasa tabi olsun veya olmasın borçlarını vadesinde ödemeyen veya ödeyememe tehlikesi altında bulunan her borçlu başvurabilir. Konkordato hem adi borçluların hem de iflasa tabi borçluların yararlanabileceği hukuki bir imkandır.

Emre Kocabaşoğlu'nun ardından: Türk şarabına izini bırakarak gidiyorEmre Kocabaşoğlu’nun ardından: Türk şarabına izini bırakarak gidiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.