ABD Binance’e dava açtı, Bitcoin çakıldı

ABD düzenleyici kurumları kripto para borsası Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya önceki gün “yalanlar ağı” işlettiği iddiasıyla dava açtı. ABD'nin dünyanın en büyük kripto para borsasını yargıya taşımasının ardından Bitcoin yüzde 6 düşüşle yaklaşık üç ayın dip seviyesine geriledi.

Ekonomi 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

ABD düzenleyici kurumları kripto para borsalarına savaş açtı. ABD’nin sermaye piyasası kurulu olan SEC dünyanın büyük para borsası Binance ile yine en büyük borsalardan Coinbase’e dava açtı. SEC, Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya “yalanlar ağı” işlettiği iddiasıyla açtığı davanın Washington’daki federal mahkemeye verilen şikayet dilekçesinde 13 suçlama yer aldı. SEC, Binance’in yapay işlem hacmi oluşturduğunu, müşterilerin parasını izinsiz kullandığını ve ABD vatandaşlarının platformu kullanmasını engelleyemediğini iddia etti.

‘Coinbase 2019’dan buyana kayıtsız olarak çalıştı’

SEC başkanı Gary Gensler, Coinbase hakkında açılan davayla ilgiyi olarak da  “Coinbase’in ilgili konulardaki eksiklikleri, yatırımcıların korunmasını önemli derecede azaltmıştır” dedi. Dava dosyasında  Coinbase’in 2019 yılından bu yana da “kayıtsız bir aracı kurum olarak faaliyet gösterdiği” iddia edildi. Dava haberinin ardından Coinbase’in piyasa öncesi hisse değeri yüzde 16,2 geriledi.

Bitcoin yüzde 6, Ethereum yüzde 4 değer kaybetti

ABD’nin dünyanın en büyük kripto para borsasını yargıya taşımasının ardından, dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin yüzde 6 düşerek (25.780 dolar) yaklaşık üç ayın dip seviyesine geriledi. Kripto borsassı takipçisi CoinGecko verilerine göre Bitcoin son 24 saat içinde yüzde 5,1 düşerken, piyasa değerine göre bir sonraki en büyük coin olan Ethereum (1.818 dolar) yüzde 4 değer kaybetti. Binance’in para birimi Binance Coin (279 dolar) ise yüzde 9 düştü.

Regülasyondan bıkan Binance Kanada'dan çekiliyorRegülasyondan bıkan Binance Kanada’dan çekiliyor

AB, kripto hareketlerini sıkı takibe alıp kazancı vergilendirecekAB, kripto hareketlerini sıkı takibe alıp kazancı vergilendirecek

Acemoğlu: Bitcoin sistemi boşa enerji harcıyorAcemoğlu: Bitcoin sistemi boşa enerji harcıyor

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.