Akbaşoğlu: İlk kanun teklifi, memur ve emekli maaşlarına zam olacak

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ekimde 28. dönemin ilk kanun teklifinin en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenlenmesi olacağını söyledi. Akbaşoğlu, emekli maaşına refah payı farkını ele alacak düzenlemenin de gündeme geleceğini belirtti.

Ekonomi 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ekimde yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte 28. dönemin ilk kanun teklifinin en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenlenmesi olacağını söyledi. Akbaşoğlu, “Emekli maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkını ele alacak bir düzenleme de gündeme gelecek” dedi.

Akbaşoğlu, yeni dönemin ilk yasal düzenlemelerine ilişkin DHA’ya konuştu. Akbaşoğlu, “28. dönemin ilk kanun teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenleme de gündeme gelecek. Bu düzenlemeler TBMM’nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak” ifadesini kullandı.

Kamu işçisine seçim armağanı: Yüzde 45 zamKamu işçisine seçim armağanı: Yüzde 45 zam

 

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları çerçevesinde öncelikli gündemlerinin yeni sivil bir anayasa olacağını da aktararak, “Bütün partilerin ortaya koyduğu sivil, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, kuşatıcı ve kendi paradigmasını temellendirmiş ve tutarlılığını ortaya koymuş milletimizin ve devletimizin, kırmızı çizgilerini muhafaza etmek suretiyle, bu manada Türkiye’yi, ‘Türkiye Yüzyılı’nın ve yepyeni bir dünyanın lokomotifi haline getirecek yeni sivil Anayasa’nın yapılması da temel gündemimiz olacaktır. Bunu da ekim ayında açılacak yeni yasama döneminde etraflıca konuşabilme imkanını hep beraber elde etmiş olacağız” dedi.

7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere düzeltme temmuza kaldı7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere düzeltme temmuza kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.