Akıllı telefonların ‘çip mimarı’ Arm, ABD’de halka açılıyor

Dünyadaki akıllı telefonların yüzde 99'unun kullandığı çiplerin tasarımını yapan Arm, 60 ila 70 milyar dolar arası bir değerlemeyle Nasdaq'da halka açılıyor. Arm halka arzının ABD'de yılın en büyük halka arzı olması bekleniyor.

Ekonomi 23 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Arm, Eylül ayının ilk haftasında tanıtım turlarına başlamayı ve bir sonraki hafta halka arzı fiyatlandırmayı planlıyor.

Japonya’nın en büyük şirketlerinden SoftBank Group Corp. bünyesindeki İngiliz çip dizayn şirketi Arm Holdings, Nasdaq’da halka açılmak için beklenen başvurusunu yaptı. Dünyadaki akıllı telefonların yüzde 99’unda kullanılan çiplerin tasarımını yapan tüketici elektroniği dünyasının en önemli isimlerinden Arm halka arzının ABD’de yılın en büyük halka arzı olması bekleniyor.

Arm, halka arz başvurusunda Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Mizuho Financial Group Inc’in halka arza liderlik edeceklerini belirtti. Halka arz için oluşturulan konsorsiyumda 24 banka ve aracı kurum daha bulunuyor.

İngiltere Rusya'ya bilgisayar çipi satan 2 Türk şirketini yaptırım listesine aldıİngiltere Rusya’ya bilgisayar çipi satan 2 Türk şirketini yaptırım listesine alArm, Eylül ayının ilk haftasında tanıtım turlarına başlamayı ve bir sonraki hafta halka arzı fiyatlandırmayı planlıyor. Arm’ın halka arz için açıklanacak fiyatlamada şirketin değerinin 60 milyar ila 70 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

Piyasalar için de sınav olacak

ARM’ın halka arzı, uzun süredir faiz oranlarının yüksekliği nedeniyle riski iştahının hayli düştüğü ve yeni halka arzların kesildiği piyasalar için de önemli bir sınav olacak. Halka arzı planlanan ARM dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden birisi. Aralarında Apple iPhone’larla Android cihazlarda kullanılan çiplerin tasarımını yapıyor. ARM halka arzı dönemin en popüler konusu olan yapay zekaya odaklanmak isteyen Softbank için de çok önemli.

Google şimdi de yapay zekasına yaşam koçluğu yaptıracakmışGoogle şimdi de yapay zekasına yaşam koçluğu yaptıracakmış

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.