Akkuyu 27 Nisan’da nükleer santral statüsüne kavuşuyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 27 Nisan'da Akkuyu Nükleer Santrali'nin birinci bloğuna nükleer yakıt sevk edileceğini açıkladı. Böylece Akkuyu, ilk ateşlemenin yapılmasıyla birlikte nükleer santral statüsüne kavuşmuş olacak. 

Ekonomi 8 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Toplantıda ilişkilerde lokomotif olan projelerden bahsettiklerini vurgulayan Lavrov, “Özellikle Akkuyu Nükleer Santrali’nin kuruluşundan bahsedildi. Bu santralin inşası Türkiye’nin enerji güvenliğini güçlendirecektir. Bu vesileyle şunu ifade etmek istiyorum, 27 Nisan’da santralin birinci bloğuna artık nükleer yakıtı sevk etmiş olacağız” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 27 Nisan’da ilk nükleer yakıtın ateşlenmesiyle birlikte Akkuyu’nun nükleer santral statüsüne kavuşacağını açıklamıştı.

Putin: Türkiye doğalgazın ana rotası olabilirPutin: Türkiye doğalgazın ana rotası olabilir

‘Gaz merkezi de kurulacak’

Lavrov, konuşmasında daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından da bahsedilen doğalgaz merkezinin kurulacağını da vurguladı. Lavrov, “Rus enerji kaynaklarını dünya pazarına sevk etmek üzere bir merkez kuruyoruz. Geçen sene devlet başkanlarımız, liderlerimiz bu gaz merkezinin oluşturulması ile ilgili bir karar almıştı. Bu kararın ne kadar isabetli olduğunu daha da iyi anlamış olduk” dedi.

Dönmez: Doğalgaz dağıtım merkezinde son aşamadayızDönmez: Doğalgaz dağıtım merkezinde son aşamadayız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.