Altın fiyatları faiz indirimi beklentisiyle artıyor

Fed'in faiz indireceğine ilişkin beklentinin artması ve Japonya Merkez Bankası'nın kısa vadede faiz artırmayacağının belli olması altını güçlendiriyor. Ons altın 2,397 dolara çıkarken gram altın da 2,583 TL oldu.

Ekonomi 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hazine kur riskini artırma pahasına son yıllarda döviz ve altın cinsi DİBS’lerle borçlanıyor.

Küresel piyasalar hafta başındaki kasırganın ardından toparlanmaya çalışırken belirsizlik etkisini sürdürüyor. ABD’de hisse senedi piyasaları 42 milyar dolarlık tahvil ihalesine gelen zayıf talep sonrası gerilerken Asya’da seansın başlarında yaşanan sert kayıplar sonrası toparlanma geldi. Asya’da ise Japon Topix endeksi bir ara yüzde 1,8’e kadar kayıp yaşasa da daha sonra pozitife döndü. MSCI Asya Pasifik de hafif yükselirken bu haftaki kaybını yüzde 1,3 ile sınırladı. Bloomberg dolar endeksi yüzde 0,1 düştü.

İç piyasa güne durgun başladı. Dolar yüzde 0,08, euro yüzde 0,39 yükselirken altın fiyatları ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim beklentisinin güçlenmesi nedeniyle hafif de olsa tırmanışını sürdürüyor. Ons altın güne yüzde 0,62’lik, gram altın ise yüzde 0,79’luk yükselişle başladı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,07 düşüşle 10.016,80 puandan başladı.

Dünya borsalarındaki kasırga Borsa İstanbul'u da vurdu, euro ve dolar da yükseldiDünya borsalarındaki kasırga Borsa İstanbul’u da vurdu, euro ve dolar da yükseldi

Altında serbest piyasa-banka makası nasıl kapandı?Altında serbest piyasa-banka makası nasıl kapandı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.