Altın haftaya yükselerek başladı, döviz sakin seyrediyor

Ekonomi 14 Ekim 2024
Altın, faiz indirimi iyimserliğinin son kazanımları körüklemesiyle bu yıl yüzde 25'ten fazla değer kazandı.

ABD verilerinin açıklanmasının ardından haftanın son iki işlem günü tırmanışa geçen altın yeni haftaya da yükselerek girdi. Ons altının sabah saatlerinde yüzde 0,29’luk artışla 2.664,46 dolardan, gram altın ise yüzde 0,27’lik yükselişle 2.935,72 liradan işlem görüyor. Döviz kurları ise geçen haftanın son günündeki yükselişin ardından yeni haftaya yatay girdi. Dolarda bir değişiklik olmazken euro yalnızca yüzde 0,02’lik yükselişle 37,49 liradan işlem görmeye başladı.

BİST 100 endeksi geçen haftanın son günü yüzde 0,98 değer kaybetmesinin ardından yeni haftaya da kötü başladı. BİST 100 endeksi yüzde 0,37 değer kaybederek 8.844 puandan başladı.

Altın bu yıl yüzde 25’in üstünde değer kazandı

Perşembe gün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası patikası açısından kritik önemdeki verilerden biri olan enflasyon eylül ayında beklenenden yüksek çıkmasına rağmen piyasaların faiz indirimi beklentisi devam ediyor.  Altın faiz indirimi iyimserliğinin son kazanımları körüklemesiyle bu yıl yüzde 25’ten fazla değer kazandı. Güçlü merkez bankası alımları ve artan jeopolitik gerginlikler de altını destekledi. Fed’in yıl sonuna kadar alması beklenen iki faiz indirimi kararının da altının yukarı yönlü trendini devam ettirmesine katkıda bulunacağı  ifade ediliyor.

Fed Başkanı 'Politikayı ayarlama zamanı geldi' deyip faiz indirimi sinyali verdi, altın fırladıFed Başkanı ‘Politikayı ayarlama zamanı geldi’ deyip faiz indirimi sinyali verdi, altın fırladı

Fed faizde indirime 50 baz puanla başladıFed faizde indirime 50 baz puanla başladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.