Avrupa’da faiz indirimi haziranda başlayabilir

ABD Merkez Bankası’nda (FED) faiz indirimine ilişkin beklentiler kasıma kayarken Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi Olli Rehn ECB'nin haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceğini söyledi.

Ekonomi 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
AB'de enflasyonun yüzde 2'lik hedefe sürdürülebilir bir şekilde yaklaşıyor olması faiz indirimini destekliyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faize ilişkin yapacağı indirim kasım ayına kayarken Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) daha önce indirime gideceği açıklandı. Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi Olli Rehn, ECB’nin haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceğini söyledi. Finlandiya Merkez Bankası’nın internet sitesinde yayımlanan konuşmasında Rehn “Enflasyon yüzde 2’lik hedefimize sürdürülebilir bir şekilde yaklaşıyor ve bu nedenle haziranda para politikası duruşunu gevşetmek ve faizleri düşürmeye başlamak için zaman olgunlaştı” dedi.

ABD Merkez Bankası’nda (FED) faiz indirimine ilişkin karar kasıma kayarken Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi Olli Rehn ECB’nin haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceğini söyledi.

Rehn şöyle konuştu: “Bu tabii ki dezenflasyonist eğilimin devam edeceği ve jeopolitik durum ve enerji fiyatlarında daha fazla gerileme olmayacağı varsayımına dayanıyor.”

Avrupa Merkez Bankası faiz indirimine yaklaşıyorAvrupa Merkez Bankası faiz indirimine yaklaşıyor

Fed beklendiği gibi faizi sabit bıraktı, altın yükseliyorFed beklendiği gibi faizi sabit bıraktı, altın yükseliyor

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.