Doğan Yalçındağ, Doğan Holding İcra Kurulu’na girdi

Türkiye’nin en büyük yerli internet televizyonu olan BluTV’yi kuran ve 7 yıl CEO’luk görevini üstlenen Aydın Doğan Yalçındağ, Doğan Holding İcra Kurulu üyeliğine getirildi.

Ekonomi 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Yalçındağ 2021 yılında Amerikalı medya grubu Warner Bross Discovery ile BluTV üzerinde stratejik ortaklık gerçekleştirdi.

İş insanı Aydın Doğan Yalçındağ, Doğan Holding İcra Kurulu üyeliğine getirildi. Konuya ilişkin olarak Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş tarafından yapılan kurum içi bilgilendirmede şu görüşlere yer verildi:

“Aydın Doğan Yalçındağ 11 Eylül 2023 tarihi itibarıyla aramıza Doğan Holding İcra Kurulu üyesi olarak katılacaktır.

Aydın Doğan Yalçındağ lise eğitimini Koç Özel Lisesi’nde 2009 yılında, üniversite eğitimini ise Amerika Birleşik Devletleri’nde Brown University’de Ekonomi ve Tarih alanında tamamlamıştır.

Türkiye’nin en popüler dizi film platformu BluTVTürkiye’nin en popüler dizi film platformu BluTV

Kariyerine 2015 yılında Londra’da Goldman Sachs’ta analist olarak başlayan Yalçındağ, sermaye piyasaları ve halka arz bölümünde gelişmekte piyasalar ile ilgilenmiştir.

Bu görevinin ardından Türkiye’ye dönen Yalçındağ, Doğan TV’de çeşitli birimlerde görev almıştır. 2016 yılında Türkiye’nin en büyük yerli internet televizyonu olan BluTV’yi kurmuş ve 7 yıl CEO’luk görevini üstlenmiştir.

Yalçındağ 2021 yılında Amerikalı medya grubu Warner Bross Discovery ile BluTV üzerinde stratejik ortaklık gerçekleştirmiştir. 2022 yılında yeni nesil yatırım platformu Ortak’ı kurmuştur.

Yalçındağ 2016 yılından beri TÜSİAD üyesidir. Aynı zamanda Doğan Yatırım Bankası ve Kolektif House Yönetim Kurulu üyesidir. “Gençlik ve Uyum” isimli kitabın yazarıdır.

Sevgili Doğan Yalçındağ’ın farklı deneyimleriyle yatırım ve büyüme stratejilerimize değer yaratacağına inanıyor ve kendisine aramıza hoş geldin diyorum.”

Türkiye en çok BluTV'deki The Idol dizisini izlediTürkiye en çok BluTV’deki The Idol dizisini izledi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.