Bakan Tunç kirada ‘zam tavanı’ açıklamasından çark etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira artışında 2 Temmuz'da sona erecek yüzde 25'lik zam tavanı uygulamasının devam edip etmeyeceğiyle ilgili 'Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır' dedi

Ekonomi 28 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
letişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada ise yüzde 25 zam oranının uzatılmadığına dair resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekilmişti. Esentepe-Gayrettepe-Zincirlikuyu hattında aylık kira artışları yüzde 12, Maslak’ta yüzde 20 oldu.

Hafta sonunda yaptığı kira zam tavanıyla ilgili açıklaması farklı yorumlara neden olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan konuyla ilgili bir açıklama daha geldi. Haber Global’de gündeme dair açıklamalar yapan Bakan Tunç 2 Temmuz’da sona erecek olan yüzde 25’lik kira tavan zam oranı uygulamasının devam edip etmeyeceğiyle ilgili de konuştu. Bakan Tunç’un konuyla ilgili sözleri şunlar:

“Önceliğimiz enflasyon hedefinin tutturulması. Pandeminin etkisi, depremin etkisi, diğer etkenler ekonomimizi olumsuz etkileyen hususlar. Tüm dünya etkilendi. Meclis böyle bir tedbiri düşündü haklı olarak. Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır. Ev sahibi ve kiracı arasında arabulucu sistemini başlattık. Bu konudaki tartışmaları bir nebze aşağı çektik.”

‘Resmi açıklama yapılmamıştı’

Bakan Tunç daha önce yaptığı açıklamada “1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak” demişti. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada ise yüzde 25 zam oranının uzatılmadığına dair resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.